Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Tommy Tabermann: JULIAN PARVEKE. 2001 Gummerus, Loisto-pokkari. 221-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, etukannen sisäpuolelle kirjoitettu 'S:lle jouluna 2001 r:lla T.', ei muita merkintöjä.

Julian parveke (2000) on paitsi rakkaustarina myös kertomus unelmien ja mielikuvituksen voimasta. Päähenkilöinä on kaksi sattuman oikusta köyhyyteen ja marginaaliin ajautunutta: Ernesto eli Eros, entinen televisiojuontaja, sekä Tania, entinen mannekiini. He elävät nuhruisessa paikassa, jota sen asukkaat kutsuvat Taivaalliseksi Rauhaksi. Se on pakolaisleiriä muistuttava paikka, jonne kaikkien verkkojen läpi pudonneet ajautuvat kuin viimeiselle rannalle. Se on paikka jonne joudutaan ja josta vain harvat pääsevät pois. Ernesto ja Tania ovat kuitenkin taistelijoita, jotka eivät suostu häviämään ja tuhoutumaan, vaan luovat rakkautensa voimalla itselleen oman maailman. Öisin he kiinnittävät vuokrahuoneensa seinälle roskien seasta löytämänsä postikortin, joka esittää Julian parveketta. Postikortin myötä he astuvat Veronan ikiaikaisille kaduille ja kujille, kauneuteen ja ajattomuuteen. Kirjan kolmas henkilö on vanha nainen, oraakkeli nimeltä Vera. Hän ei kykene enää liikkumaan, sillä kyttyrä hänen selässään tuottaa liikaa tuskaa. Vera on nuorena ollut Venäjällä hovinaisena ja elää nyt muistoissa elämäänsä. Yhä uudelleen hän palaa Karjalaan, Rakkauden haudalle. Ikkunastaan Vera seuraa Eroksen ja Tanian elämää kortit edessään pöydällä. Julian parveke on romaani rakkaudesta ja sen olemuksesta, antamisesta ja saamisesta, unelmista ja unista.
 
Tommy Tabermann (1947 Tammisaari – 2010 Helsinki) oli koulutukseltaan toimittaja. Hän työskenteli Ylen Radiouutisissa 1969–79 ja Radio Ykkösessä1980-luvulla. Hänen esikoisteoksensa on runokokoelma Ruusuja Rosa Luxemburgille (1970). Tuottelias runoilija ja kirjailija julkaisi 80 teosta. Tommy Tabermann tuli koko kansan tutuksi television Uutisvuoto-ohjelmassa vuodesta 1998. Hän jätti ohjelman ryhdyttyään sosiaalidemokraattien kansanedustajaehdokkaaksi ja tultuaan valituksi eduskuntaan 2007.

 

2. Kjell Westö: LANG. Käsikirjoituksesta suomentanut Katriina Savolainen. 2004 Otava, Loisto-pokkari (teoksen 6. painos). 254-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Lang (2002; Lang 2002) on kolmoisdraaman mustin sävyin väritetty tiukkarytminen tarina tv-juontajan tuhoavasta kaipuusta. Christian Lang on keski-ikäinen, karismaattinen talk shown vetäjä, joka joutuu kriisiin erottuaan toisesta vaimostaan. Ura ei etene Langin toivomalla tavalla: aiottu kirja ei valmistu ajoissa ja oma tv-ohjelma on menettämässä suosiotaan. Lang oli päättänyt viettää kesän Helsingissä. Eräässä Ison Roobertinkadun pizzapaikassa Langin ja nuoren naisen välille sukeutuu erikoinen keskustelu. Nainen tulee Langin luokse yöksi ja ilmoittaa nukkuvansa sohvalla. Aamulla hän on häipynyt, eikä Lang tiedä naisesta kuin etunimen. Mutta Saritasta tulee Langille pakkomielle. Vaikka varoittavat ennusmerkit ovat ilmassa alusta pitäen, Lang on sokea niille. Intohimo kuvankaunista Saritaa kohtaan nielee Langin kohtalokkaisiin pyörteisiin. Kertojana toimii pääosin tarinan taka-alalla pysyttäytyvä kirjailija Konrad Wendell, joka yllättäen sotkeutuu ystävänsä Christian Langin tekemään rikokseen.

"Tiesin jo silloin että jotain hirveää oli tapahtunut, aavistelin jopa mitä. Epäilykseni vahvistuivat nähtyäni Langin kaulalla vereksiä punaisia jälkiä, joita hän yritti piilotella takinkauluksensa suojiin. Sanoin Langille että olipa hän tehnyt rakkaudesta tai vihasta mitä hyvänsä, hän saisi vastata siitä itse. Kehotin häntä ajamaan suoraa päätä Pasilan poliisitalolle tunnustamaan. Lang pudisti päätään ja purskahti itkuun."

Kjell Westö (s. 1961 Helsinki) on suomenruotsalainen kirjailija ja toimittaja. Hänet on palkittu Finlandia-palkinnolla romaanistaan Missä kuljimme kerran 2006. Westö on opiskellut Svenska social- och kommunalhögskolanissa Helsingissä ja työskennellyt ennen kirjailijanuraansa toimittajana mm. Hufvudstadsbladetiisa ja Ny Tid -lehdessä. Westön romaani Lang (2002) oli Finlandia ehdokkaana ja valittiin maailman suurimpiin kuuluvan Impac Dublin -kirjallisuuspalkinnon "pitkälle listalle", jolla on 138 kirjaa. Stadin Slangi ry nimitti Westön vuoden 2007 Stadin Kundiksi. Pro Finlandia -mitalin hän sai 2008. Valtion kirjallisuustoimikunta myönsi Westölle viisivuotisen taiteilija-apurahan elokuussa 2010. Kjell Westö on julkaissut runokokoelmat Tango Orange (1986 Ruotsissa), Epitaf över Mr. Nacht (1988) ja Avig-Bön (1989, nimellä Anders Hed), novellikokoelmat Merkitty ja muita novelleja (1990; Utslag och andra noveller 1989), Tapaus Bruus ja muita kertomuksia (1993; Fallet Bruus: Tre berättelser 1992) ja Rennot suosikit: Kertomuksia 1989–2002 (2004; Lugna favoriter 2004), romaanit Leijat Helsingin yllä (1996; Drakarna över Helsingfors 1996), Isän nimeen (2000; Vådan av att vara Skrake 2000), Lang (2002; Lang 2002), Missä kuljimme kerran (2006; Där vi en gång gått 2006) ja Ã?lä käy yöhön yksin (2009; Gå inte ensam ut i natten 2009).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 103 vrk 1 h 29 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 103 vrk 1 h 29 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.