Kuvaus

Thea Oljelund: KVINNA FÖRSVUNNEN: ROMAN OM ETT BROTT. 1984 Bra Deckare. 194-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa kulumaa (ks. kuva), itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä. Teos ei ole ilmestynyt suomeksi.

Kvinna försvunnen (1984) är journalisten Thea Oljelunds deckardebut. Den är en lågmält realistisk polisroman som styvt fångar in människor och miljöer från dagens Sverige. Samtiditgt bollar den läsaren obarmhärtigt från misstanke till misstanke. Marianne Salomonsson hade varit försvunnen i tio dagar när hon hittades: strypt och undangömd i ett buskage utanför Stockholm. De hade varit ett omaka par, Marianne och hennes man Axel – hon bara lite över tjugo, vacker och äventyrslysten; han tio år äldre och rätt inbunden. Och med ett fängelseförflutet. Många hade varit i närheten av mordplatsen den dag Marianne bragtes om livet. Men de tiger om detta: säkrast att inte bli inblandad! Medan polisen söker efter spår som kan leda till gärningsmannen, medan de knackar dörr och tålmodigt förhör tänkbara vittnen till någon avgörande händelse, växer sakta bilden av den verkliga Marianne fram. Och det tycks alltmer otvetydigt att hennes man haft det starkaste motivet: hans äktenskap hade ju urartat till ett förödmjukande helvete. En bilintresserad liten pojke och en nyfiken gammal dam blir de som fogar de avgörande bitarna till polisens pussel…

Thea Oljelund (född 1921 Stockholm) är en svensk författare och journalist. Oljelund inledde sin karriär som frilansare på Västernorrlands Allehanda och arbetade under en stor del av sitt liv som reporter på veckotidningen Året Runt, men är numera mest känd som författare av ett stort antal ungdomsböcker, bland annat hästböckerna om Pirkko och Spöket-böckerna. Hon har även skrivit under pseudonymen Rebecka Roos. Oljelund är bosatt i Ludvika och har tre numera vuxna barn. Vuxenböcker av Thea Oljelund: De döda lever (1971), Kvinna försvunnen: Roman om ett brott (1984), Linda (1957), Kontakt med andra sidan (1971), Född flera gånger (1971).
 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 112 vrk 4 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 112 vrk 4 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.