Kuvaus

Mafia-juonittelua todella kovalla laadulla. Suomiprintti. Erinomaisessa kunnossa.

The Departed on vuonna 2006 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen rikoselokuva, jonka on ohjannut Martin Scorsese. Sen on käsikirjoittanut William Monahan, ja sen pääosia esittävät Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Vera Farmiga, Ray Winstone, Anthony Anderson ja Alec Baldwin. The Departed on uudelleenfilmatisointi vuonna 2002 ilmestyneestä hongkongilaisesta jännityselokuvasta Infernal Affairs.

The Departedissa nuorelle poliisille Billy Costiganille annetaan tehtäväksi soluttautua amerikanirlantilaisen gangsterin Frank Costellon rikollisliigaan Bostonissa. Vastaavasti Costellolla on Massachusettsin osavaltion poliisivoimissa kaksoisagentti Colin Sullivan, jonka on tarkoitus estää poliisin suunnitelmat pidättää Costello. Molempien osapuolten johtajat, Costello ja poliisipäällikkö Oliver Charles Queenan, saavat selville, että heidän miestensä joukossa on vastapuolelle työskentelevä myyrä. Costigan ja Sullivan saavat tehtäväksi selvittää toistensa henkilöllisyydet.

The Departed palkittiin neljällä Oscar-palkinnolla parhaasta elokuvasta, parhaasta ohjauksesta, parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta ja parhaasta leikkauksesta. Oscar-palkinto parhaasta ohjauksesta oli Scorsesen vuosikymmenten mittaisen työuran ensimmäinen, vaikka hän on ollut viidesti ehdolla parhaasta ohjauksesta ja kahdesti parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta. Mark Wahlberg oli ehdokkaana parhaan miessivuosan Oscar-palkinnosta, mutta palkinnon voitti Alan Arkin elokuvalla Little Miss Sunshine. Elokuva voitti yhden Golden Globen parhaasta ohjauksesta, mutta BAFTA-palkintoja ei yhtäkään kuudesta ehdokkuudesta huolimatta. The Departed palkittiin myös monilla yhdysvaltalaisten elokuvakiltojen ja -kriitikoiden palkinnoilla.

Näyttelijät

 Leonardo DiCaprio  … William "Billy" Costigan nuorempi  

 Matt Damon  … Colin Sullivan  

 Jack Nicholson  … Francis "Frank" Costello  

 Mark Wahlberg  … Sean Dignam  

 Martin Sheen  … Oliver Charles Queenan  

 Vera Farmiga  … Madolyn Madden  

 Ray Winstone  … Arnold French  

 Alec Baldwin  … George Ellerby  

 Anthony Anderson  … Brown  

 James Badge Dale  … Barrigan  

 David O'Hara  … "Fitzy" Fitzgibbons  

 Mark Roltson  … Timothy Delahunt  

 John Cenatiempo  … Mark Brambilla  

 Armen Garo  … Eugene Fratti  

 Kevin Corrigan  … Sean  

 Robert Walhberg  … Frank Lazio  

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 111 vrk 9 h 11 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 111 vrk 9 h 11 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.