Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Uudenveroinen.

Julkaisija: Svart Records, SVR-140, vuodelta 2012. Avattavat kannet. Mukana booklet.

Kappaleet:

A1  T. Tuho 3:03
A2  Pissaa Ja Paskaa 0:30
A3  Onnellisia Kytkentöjä 0:39
A4  Musta Jumala 1:12
B1  Outo Maa 0:47
B2  Haistelijat 0:42
B3  Tornion Kevät 0:40
B4  Utopia 1:00

Postikulut 4.60 € tai 5.90 € (postin seurantatunnuksella).

Terveet Kädet (TK) on Suomen ensimmäinen hardcore punk -yhtye. Terveet Kädet tunnetaan parhaiten 1980-luvun alun suoraviivaisista, usein vain 30 sekuntia kestävistä kappaleistaan.

Terveet Kädet sai alkunsa Torniossa vuonna 1979, kun Läjä Äijälä sai idean perustaa hardcore punk -yhtyeen, joka ottaisi vaikutteita muun muassa englantilaiselta Discharge-yhtyeeltä. Yhtye sai nimekseen Terveet Kädet ja vakiintui vuoden 1980 tammikuuhun mennessä kokoonpanoon, jossa solistina ja sanoittajana toimineen Äijälän lisäksi vaikuttivat rumpali Peedro, basisti Markus Piäsky Saarenpää sekä kitaristi ja pääasiallinen säveltäjä Timo Tiimo Wiik

Ääretön joulu (KÄDET-105) on hardcore punk -yhtye Terveiden Käsien alun perin vuonna 1982 julkaistu 7" EP. Sitä pidetään yleisesti yhtenä Terveiden Käsien merkittävimmistä julkaisuista ja yhtenä suomalaisen hardcore punkin merkkiteoksista. EP:n kappaleet ovat erittäin lyhytkestoisia ja aggressiivisesti soitettuja.

Levyn tunnetuimmat kappaleet lienevät ”Pissaa ja paskaa” ja ”Tornion kevät”, joita ovat versioineet myös monet muut yhtyeet. Lappeenrantalainen rock-yhtye Kotiteollisuus versioi ”Pissaa ja paskaa” -kappaleen vuonna 2008 ilmestyneelle Sotakoira -albumilleen. Apulanta on soittanut esiintymisissään ”Tornion kevät” -kappaletta ja se päätyi myös live-levylle, joka julkaistiin vuonna 2007 ilmestyneen Eikä vielä ole edes ilta -albumin erikoispainoksella.

EP:n julkaisi paremmin suomirock-julkaisuistaan tunnettu tamperelainen Poko Rekords. Se jäi Terveiden Käsien ainoaksi yhteistyöksi Pokon kanssa.

Vuonna 2012 Svart Records julkaisi EP:stä uusintapainoksen. Se julkaistiin sekä tavallisena mustana, että rajoitettuna keltaisena vinyylipainoksena. Aikaisemman, vuonna 1989 ilmestyneen uusintapainoksen julkaisi Hiljaiset Levyt Albumi nousi Suomen virallisen singlelistan sijalle 19.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


40 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 29.4.2024 10:33
Myyjä edellyttää ostajalta vähintään 3 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.