Kuvaus

Hienokuntoinen ( K4 ) käyttämätön , uudenveroinen sidos , kuvakansi , Antiikki-Kirja  2014 , 272 sivua , 230 kuvaa  - pääasiassa karttajäljennöksiä. Neliväripainatus. (Paino noin 1,8 kg).

Strang, Jan. Venäjän Suomi-kuva – Venäjä Suomen kartoittajana 1710–1942. – Liitteinä mm. Stepan Valujevin Suomen kartta 1:640 000 vuodelta 1742 suomennettuine selityksineen sekä luettelot (bibliografiat) Venäjällä vuosina 1710–1917 laadituista painetuista ja käsin piirretyistä Suomea kuvaavista kartoista tietoineen siitä, mistä kirjastosta tai arkistosta mikin kartta on löydettävissä.

 

Noin 300 vuoden ajan venäläiset ovat valmistaneet Suomen karttoja. Karttojen pääasiallinen tuottaja on ollut Venäjän sotalaitos. Vuoteen 1917 mennessä Venäjällä painettiin enemmän Suomen karttoja kuin koko muussa maailmassa yhteensä, mukaan lukien autonominen Suomi ja entinen emämaa Ruotsi. Kaikkiaan karttalehtiä on valmistettu tuhansia.

Kirja kertoo Venäjän Suomessa toteuttamien kartoitusten ja venäläisten Suomen karttojen historian ja tuo esille näytteet merkittävimmistä kartoista ja karttatyypeistä.  

Kirja on Suomen historian perusteos, joka on välttämätön tietolähde historian tutkijoille ja jokaiselle vanhoja karttoja työssään tai harrastuksessaan tarvitsevalle. Samaa tietoa et löydä muualta. Kirja on paitsi karttahistoria, myös merkittävä täydennys Suomen sotien historiaan. 

Mukana on luettelo Venäjällä tehdyistä Suomea kuvaavista kartoista tietoineen siitä, mistä kirjastosta tai arkistosta mikin kartta on löydettävissä. Kirja on Suomen karttahistorian perusteos, joka on välttämätön tietolähde historian tutkijoille ja jokaiselle vanhoja karttoja työssään tai harrastuksessaan tarvitsevalle. Kirja on paitsi karttahistoria myös merkittävä täydennys Suomen sotien historiaan. 

( Venäjä kartoitti vuosina 1809-1842 koko napapiirin eteläpuoleisen Suomen. Mittakaava oli 1:21 000, joka on tarkempi kuin Suomen nykyiset maastokartat.

Yli 1 500 karttalehteä käsittävää jättiläiskartastoa ei  koskaan painettu eikä luovutettu suomalaisille. Se olisi arvokas tietolähde suomalaiselle historiantutkimukselle, mutta kartasto on yhä Venäjän armeijan holveissa sotasalaisuuden piirissä.)

Asiasanat: kartografia kartoitus venäläiset kartat historialliset-kartat Suomi-kuva historia Suomi Venäjä Neuvostoliitto

 

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 59 vrk 21 h 4 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

65 € Sulkeutuu 59 vrk 21 h 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.