Kuvaus

SOSIALISMI TÄLLÄ VUOSISADALLA. Toimittaneet Allan Flanders ja Rita Hindel. Suomennos: V. O. Veilahti. 1965 Tammi. 197-sivuinen nidottu kirja, kansien ja selän taitteissa kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, kirjan alussa olevaan mottoon on kirjoitettu kuivatäytekynällä kommentti, ei muita merkintöjä.
 
Sosialismi tällä vuosisadalla (1965) on keskusteluun ja väittelyyn haastava tutkielma sosialistisen talousjärjestelmän luonteesta sekä vaikutuksesta, joka tällä uudella talousjärjestelmällä voisi olla ihmisyksilöiden ja suurten joukkojen elämään. Teos pyrkii ennen muuta selvittämään, mitä sosialismi voisi merkitä minkä tahansa maan taloudelle, ja siten antamaan yhtenäisen ja johdonmukaisen käsityksen huomispäivän sosialistisesta yhteiskunnasta. Teoksessa käsitellyt ongelmat liittyvät Ison Britannian oloihin, mutta nämä periaatteelliset pohdiskelut antavat vahvan perustan kaikelle työväenliikkeen ajankohtaisen teorian harrastukselle.
 
Teoksen on suomentanut maisteri Veikko O. Veilahti, joka Tampereella on toiminut mm. Työväenopiston rehtorina ja Lenin-museon johtokunnan puheenjohtajana. Teoksen alussa on Suomentajan sana, jossa Veilahti kirjoittaa mm. ”Ryhmä Englannin työväenpuolueen ajattelevia jäseniä perusti v. 1951 Socialist Unionin. (…) Tarkoitus oli koota yhteen Labour Partyn luovat teoreettiset voimat ja tarjota heille – kansanedustajille, tiedemiehille ja ajattelijoille – oma keskustelun ja väittelyn areena, muodostaa siis puoluetta ja sen teorian muodostusta palveleva työryhmä. Unionin ensimmäinen julkaisu oli nimeltään Sosialismin periaatteiden uusi selvitys, josta heti tuli koko eurooppalaisen kansanvaltaisen työväenliikkeen merkkiteos. Sitä seurasi kirjanen ’Sosialismi ja ulkopolitiikka ja v. 1956 tämä edelleen ajankohtainen kirja. (…) Koska tämä Socialist Unionin julkaisu on myös hyväksytty Työväen Sivistysliiton oppikirjaksi, ja koska se mielestäni antaa erinomaisen perustan työväenliikkeen ajankohtaisen teorian harrastukselle, on odotettavissa, että teos myös voimistaa aina tarpeellista teorian ja yhteiskuntatiedon opiskelua työväenliikkeen syvien rivien keskuudessa ja että se herättää laajempaakin kiinnostusta.”
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 77 vrk 5 h 30 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 77 vrk 5 h 30 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.