Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Sinikka Laine: MYRTTI, YHDEN TALVEN TYTTÖ. 1994 WSOY. 108-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, omistaja on siististi muovittanut kannet, ehjä ja siisti, esilehden takasivun ylälaidassa omistajan merkintä, ei muita merkintöjä.

Myrtti, yhden talven tyttö (1994), Sinikka Laineen kahdeksas nuortenromaani, on koskettava tarina arasta aiheesta nuorille aikuisille. Kuusitoistavuotias Myrtti rakastaa naimisissa olevaa Amia. Amilla ei ole aikomustakaan hylätä vaimoaan ja pientä poikaansa. Kun Ami jättää Myrtin, Myrtti haluaa kuolla. Myrtistä ei kuitenkaan tule auringonsäteen jatketta, ei pientä merenneitoa eikä tähteä taivaalle. Yht´äkkiä kaikki ne, jotka ennen olivat yhdentekeviä, tarvitsevat hänen apuaan: äiti, mumma ja pikkuveli. Myrtti tajuaa, että enemmän kuin kuolema on elämä, suruineen ja pettymyksineen. Kummallisen hyvältä tuntuu, kun saa olla olemassa ikään kuin lahjana jollekin. Eikä surun alta versova rakkaus ole vain kirvelevä haava – se on paljon enemmän kuin Myrtti on koskaan osannut kuvitella.

Kirjailija rakentaa suppeasta pienoisromaanistaan ihmissuhdeverkon, joka merkitsee enemmän kuin yhden ihmisen onni tai onnettomuus.” – Kerttu Manninen

Myrtin ja Amin suhteen päättymisen jälkeisiä tuntoja kuvatessaan Laine pääsee lähelle nuoren rakkauden totisuutta.” – Päivi Heikkilä-Halttunen

 

2. Sinikka Laine: KUUJUHLA. Päällys: Jaana Rautio. 1995 WSOY. 113-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, ehjä ja siisti (loppusivuissa jälkeä taittumisesta; ei haittaa lukemista), ei merkintöjä.

Kuujuhla (1995) on Sinikka Laineen yhdeksäs romaani. Kuusitoistavuotias Tuomas tutustuu asunnottomaan alkoholistinaiseen, joka majailee purkutuomion saaneessa puutalossa. Vaikka kaupungin nimeä ei mainita, tapahtumapaikka on Oulu Rantakatuineen, toreineen, aittoineen, Hailuoto-laivan kahviloineen ja patosiltoineen. Elokuinen ilta on vaihtumassa yöksi. Värillisten lamppujen kuvajaiset heijastuvat veden pintaan, kuujuhla on alkamassa. Tuomas nojaa huvimajan kaidetta vasten. Hän näkee Sofian, joka seisoo laiturin päässä, yksin. Sofiaa ei ole kutsuttu juhlaan, ei vaikka Tuomas rakastaa häntä. Yöllä tapahtuu jotain peruuttamatonta, joka saa Tuomaksen vihaamaan vanhempiaan ja pakenemaan kotoaan.

 

3. Sinikka Laine: HYVÄSTI, VALKOINEN. 1996 WSOY. 105-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Hyvästi, valkoinen (1996) kertoo Sannasta ja Siristä, jotka muuttavat Espoosta Ouluun. Heidän leskeksi jäänyt isänsä solmii uuden avioliiton. Sisarukset kaipaavat yhä äitiään, joka on kuollut syöpään muutamaa vuotta aikaisemmin. Elämänmuutos on tytöille kaksin verroin vaikea; he joutuvat sopeutumaan sekä uuteen paikkakuntaan että elämään uusperheessä. Taustalla on myös 1990-luvun taloudellinen lama: vanhemmilla ei ole vakituisia työpaikkoja. Sirin mielestä kaikki kurjuus on isän uuden puolison Elinan syytä. Elinan tytärtä Heljää kohtaan hän on yhtä armoton. Lukiota käyvä Sanna sopeutuu 14-vuotiasta pikkusiskoaan paremmin. Hän kaipaa elämäänsä Etelä-Suomessa, mutta uudet kuviot muotoutuvat pian. Hän löytää ystäviä ja alkaa seurustella. Sirillä ei mene yhtä hyvin. Hänen kaverinsa Janne varastelee autoja, ja kotona tulee kinaa kotiintuloajoista ja ystäväpiiristä. Useimmiten napit vastakkain ovat Elina ja Siri. Viimein Heljä paljastaa Sirille tragedian, jonka hänen äitinsä salasi. Nuorilta löytyy tiukan paikan tullen usein enemmän voimia ja ymmärrystä kuin aikuisilta.

Laineen tapa kertoa sopeutumistarina on harvinaisen moniulotteinen, usean henkilön näkökulmasta hahmottuva kuvaus kasvamisesta kaksin verroin vieraaseen ympäristöön.” – Markku Soikkeli

Sinikka Laine (nyk. Sinikka Laine-Törmänen, s. 1945) syntyi Riihimäellä, asui nuoruusvuosinaan Hausjärvellä ja muutti 1967 Ouluun, missä työskenteli pitkään toimittajana Kolmiokirjassa ja mm. nuortenlehti SinäMinän päätoimittajana 1980–82. Sinikka Laine on julkaissut kymmenen nuortenkirjaa 1982–96. Ennen esikoisteoksen Ohari (1982) ilmestymistä Laine oli kirjoittanut runoja ja saanut 3. palkinnon J. H. Erkon runokilpailussa 1972. Sinikka Laine sai Valtion kirjallisuuspalkinnon romaanista tyttö tuulesta, poika pimeästä (1986). Romaani Kuujuhla (1995) oli Topelius-palkintoehdokkaana. Sinikka Laineen teemoja ovat olleet mm. rakkaus, perhe, äidit ja tyttäret. Useiden romaanien tapahtumapaikka on pohjoissuomalainen pikkukaupunki, jonka voi tunnistaa Ouluksi, ja romaaneissa on oululaista ajankuvaa. Sinikka Laineen teokset: Ohari (1982), Ei kenenkään, ei koskaan (1984), Tyttö tuulesta, poika pimeästä (1986), Silkkiuikku (1988; ilmestynyt tanskaksi nimellä Sommerpigen 1990), Sininen ruoho (1990), Jos et pelkää pimeää (1991), Töyhtö (1992), Myrtti, yhden talven tyttö (1994), Kuujuhla (1995) ja Hyvästi, valkoinen (1996).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 18 vrk 3 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 18 vrk 3 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.