Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hyväkuntoinen  , käyttämätön ( K4 ) sidos , ylivetokansi , 7. painos 2008 ( kirja ei sovi kokonaan skannerin kuvaan ) 

176 sivua , kuvitettu , karttoja , 22 x 29 cm.

Nimeke:Signe Brander : 1869-1942 : Helsingin valokuvaaja = Helsingfors fotograf / Jan Alanco, Riitta Pakarinen ; [käännös = översättningar: Käännös-Aazet].

Helsingin muinaismuistolautakunnan palkkaama Brander taltioi 1900 alun Helsingin : työn tuloksena syntyi viidessä vuodessa 907 valokuvadokumenttia. Ne ovat yhä Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkiston perusta.

Kuvat puhuvat ...

Sota-aikana kuvaaja tapettiin nälkään Nikkilässä 1942 100 muun potilaan joukossa ( kts alta wiki-otetta )

Wikitietoa :
" ~Signe Viola Brander (15. huhtikuuta 1869 Parkano – 17. toukokuuta 1942 Nikkilän mielisairaala, Sipoo)[1] oli suomalainen valokuvaaja. Hänet muistetaan parhaiten Helsingin muuttuvan kaupunkikuvan ja kaupunkilaisten arjen taltioimisesta 1900-luvun alussa. Hän teki tilaustöinä myös eräitä muita suuria kuvaushankkeita.
...

~Vuonna 1906 nimitettiin Helsinkiin Muinaismuistolautakunta. Sen yksi tehtävä oli muuttuvan kaupungin kuvauttaminen. Lautakunta palkkasi Signe Branderin.[1] Vaikka nainen valokuvaajana ei 1900-luvun alussa ollutkaan harvinaisuus, ei heitä liiemmin toiminut kaupunkikuvaajina.[2]

Kuvallinen dokumentointityö alkoi 1907 ja päättyi 1913. Tuloksena oli 907 kuvaa muuttuvasta kaupunkinäkymästä.[1] Kuvaushanke suunniteltiin huolellisesti, ja kaavoitus- ja rakennusviranomaiset antoivat tietoja Muinaismuistolautakuntalle ja Branderille. Tällä oli viime kädessä laajat mahdollisuudet toteuttaa itsenäisesti valokuvataiteellisia näkemyksiään.

Hankalissa ja ahtaissa urbaaneissa oloissa kuvaajalla piti olla teknistä osaamista, sommittelutaitoa ja kykyä luovaan ongelmaratkaisuun. Kuvauskaluston paino teki puuhasta fyysisestikin vaativaa. Usein Signe Brander kuljetti tarvikkeitaan vossikkakyydillä.[2] Hankalimmilla kuvausretkillä oli ilmeisesti mukana myös apulainen.[3]
...
~1930-luvulla Branderin terveys alkoi heikentyä ja hän joutui Kivelän sairaalaan 1941. Jatkosodan puhjettua Kivelän sairaalan vanhuspotilaita siirrettiin Sipooseen Nikkilän mielisairaalaan. Siirto johtui sota-ajan oloista eikä Branderin kohdalla ollut kyse mielenterveyden ongelmista. Vuonna 1942 yli 100 Nikkilän sairaalan potilasta kuoli nälkään. Kuolleiden joukossa oli myös Brander, joka haudattiin sairaalan hautausmaan joukkohautaan muiden kuolleiden potilaiden kanssa. Branderin hautapaikalla ei ole tällä hetkellä minkäänlaista muistomerkkiä. "

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 4.4.2024 19:07
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.