Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Seppo Jokinen: HIIRILEIKKI. KOMISARIO KOSKINEN TAMPEREELTA. 2007 Karisto, Loisto (2. painos). 291-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Hiirileikki (2006) on Seppo Jokisen 11:s rikosromaani. Poikamies Arvi Maunukan elämästä ei puutu muuta kuin vaimo. Ja aivan arvaamatta hänen harmaa arkensa muuttuu saduksi, sillä siihen ilmestyy kaunotar, jollaisesta mies ei ole osannut uneksiakaan. Komisario Sakari Koskisen työpöydällä ei taas onni kukoista. Rauhallista elämää viettänyttä poikamiestä on puukotettu asunnossaan Tampereella, ja mies vannoo, ettei tuntenut oven takana odottanutta hyökkääjää. Koskisen on vaikea uskoa uhrin kertomusta, ja pian hän löytää rikoksesta samanlaisia piirteitä kuin eräästä kuolemantapauksesta toisaalla Suomessa. Molempien taustalta alkaa hahmottua häikäilemätöntä hyväksikäyttöä ja huijaamista. Se on peliä, jonka välineinä ovat rakkaus ja kuolema – eivätkä pelaajat kaihda mitään keinoja.

"Jokisella on hyvä ote tämän päivän yhteiskuntaan ja ihmisten arkielämään." – Keijo Kettunen, Helsingin Sanomat

Seppo Jokinen (s. 1949 Tampere) kävi keskikoulun Tampereen klassillisessa lyseossa ja lähti armeijan jälkeen 1970 Australiaan lähes neljäksi vuodeksi. Hän työskenteli 30 vuoden ajan Tampereen kaupungin tietotekniikkakeskuksessa, kunnes jäi vapaaksi kirjailijaksi 2006. Jokinen tunnetaan tamperelaista, alkujaan Hervannassa, nyttemmin Rautatienkadulla asuvaa komisario Sakari Koskista käsittelevistä rikosromaaneistaan. Ensimmänen, Koskinen ja siimamies, ilmestyi 1966, minkä jälkeen Jokinen on julkaissut kirjan vuosittain.

 

2. Matti Rönkä: TAPPAJAN NÄKÖINEN MIES. 2003 Gummerus, Loisto-pokkari (toinen painos). 220-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Tappajan näköinen mies (2002) on Matti Röngän esikoisdekkari. Tappajan näköinen mies on Viktor Kärppä, paluumuuttaja Sortavalasta. Mies on kova kuin jää, mutta sydämessä on sula paikka – ainakin äidille. Kärppä järjestelee asioita, rahasta, ja koettaa välttää suuria laittomuuksia. Kärppä ei ole syrjäytynyt, mutta hän elää ulkona kahdesta isänmaasta. Neuvostoliittoa ei enää ole, ja täysin suomalaiseksi häntä ei hyväksytä. Kärppä on luotettava mies, jolla on rehellinen naama. Hän hoitaa ja järjestää kaupat ja luvat, avustukset ja hakemukset. Ei varasta, ei sotkeennu huumeisiin ja pahoinpitelee vain lievästi. Eikä tapa, vaikka onkin tappajan näköinen mies. Asiat ovat hyvällä mallilla: töitä riittää, tyttöystävä tuntuu ymmärtävän yllättävän paljon asioita, ja uusi jäljityskeikka maistuu rahakkaalta. Kadonneen naisen etsintä kuitenkin sekoittaa Kärpän huolellisesti järjestetyn elämän. Äkkiä mikään ei ole niin kuin ennen. Ja muutkin naiset tuottavat vain lisää huolta ja epäilyjä.
 
Matti Rönkä (s. 1959 Outokumpu) on Helsingissä asuva toimittaja. Hän on valmistunut toimittajaksi Sanoma Oy:n toimittajakoulusta ja valtiotieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta. Hän työskentelee uutispäällikkönä Ylen tv-uutisissa. Matti Röngän esikoisteosta Tappajan näköinen mies (2002) on tähän mennessä seurannut seitsemän romaania. Viktor Kärppä, paluumuuttaja Sortavalasta, on päähenkilönä romaaneissa Tappajan näköinen mies (2002), Hyvä veli, paha veli (2003), Ystävät kaukana (2005), Isä, poika ja paha henki (2007), Tuliaiset Moskovasta (2009) ja Väärän maan vainaja (2011). Röngän kirjat ovat saaneet kiitosta kielestä, yhteiskunnallisuudesta ja huumorista. Teoksia on käännetty 12 kielelle. Esikoisteos ilmestyi Saksassa vuonna 2007 nimellä Der Grenzgänger, ja se piti hallussaan kriitikkojen suosituslistan kärkisijoja neljä kuukautta. Saksan ja Pohjoismaiden lisäksi hänen romaanejaan on julkaistu muun muassa Ranskassa ja Italiassa. Viktor Kärppä -romaanien pohjalta tehty 8-osainen tv-sarja Tappajan näköinen mies nähtiin MTV3:lla alkuvuodesta 2011 ja se keräsi miljoonayleisön. Matti Rönkä on saanut useita palkintoja: Vuoden johtolanka 2006 (Ystävät kaukana), Lasiavain 2007 (Ystävät kaukana), 2. sija Saksan vuoden parhaat rikosromaanit 2007 (Der Grenzgänger), 3. sija Deutscher Krimi Preis 2008 (Der Grenzgänger), Kultapokkari 2008 (Mies rajan takaa) ja Kalle Päätalo -palkinto 2009.

 

3. Harri Nykänen: PUOLI VOLTTIA KERIEN JA MUITA RIKOSNOVELLEJA. 2004 WSOY, Loisto-pokkari. 223-sivuinen nidottu kirja, lukematon (uusi), ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Puoli volttia kerien ja muita rikosnovelleja (2003) sisältää kokoelman Harri Nykäsen rikosnovelleja, joiden tapahtumat kietoutuvat monenlaisten rikosten ympärille. Alamaailmaa tarkastellaan välillä rikollisen ja välillä poliisin silmin. Harri Nykänen, Raid-kirjoistaan tuttu entinen Helsingin Sanomien rikostoimittaja, tuntee hyvin niin konnien kuin poliisienkin tapoja ja kielenkäyttöä. Tarina kulkee, henkilöt ovat uskottavia, dialogi toimii, mukana on huumoria ja yllätyksiä. Kirjan novelleista suurin osa on julkaistu eri lehdissä ja esitetty radiokuunnelmina vuosina 1987-2002.

Harri Nykänen (s. 1953 Helsinki) on dekkarikirjailija ja entinen Helsingin Sanomien rikostoimittaja. Hänen dekkarinsa kertovat alamaailmasta rikollisen silmin. Päähenkilöt ovat ammattitappajia, kiristäjiä, huumekauppiaita ja heidän kumppaneitaan. Siviiliammatissaan Nykänen on joutunut tekemisiin todellisten tapausten kanssa, ja juuri siksi hänen kirjojensa juonet ja henkilöt tuntuvat harvinaisen uskottavilta. Ensimmäinen teos Kuusi katkeraa miljoonaa ilmestyi 1986. Suosituimmiksi ovat nousseet Raid-kirjat (ensimmäinen Raid 1992), joista on tehty televisiosarja (2000) ja elokuva (2003).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 89 vrk 12 h 24 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 89 vrk 12 h 24 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.