Tuote on myyty käyttäjälle Veju88 hintaan 53 €

Kuvaus

Sentenced - Buried Alive 2 DVD & 2 CD box

Kunto: Levyt naarmuttomia. 1 DVD (keikka) levyssä normaalia vähäistä käytönjälkeä. Ehjä ja siisti kotelo.

Tämän vuosituhannen puolella näkemäni Sentenced-keikat ovat heitelleet tasoltaan reilusti, eikä paikalta ole aina saanut poistua rahoilleen täyttä vastinetta saaneena. Samaan, viimeiseen hengenvetoon on kuitenkin todettava, että yhtyeen reilun vuoden takainen hautajaiskeikka on kenties tunteikkainta ja pätevintä Sentenced-liveä koskaan; pulloon ei tukeuduta liiaksi ennen vääjämättömän kosteaa loppua. Kaksituntinen setti keskittyy tietenkin Laihialan aikaiseen materiaaliin, mutta Taneli Jarvan viiden biisin mittaisen lavavierailun aikana vetäistään yksi ralli jopa North From Hereltä. Vielä kun ekstrat ovat pitkälti kaiken kattavat, puhutaan yhdestä parhaasta ikinä näkemästäni DVD:stä.

Visuaaliselta anniltaan Buried Alive on leikattu mielestäni todella tyylikkäästi. Tempo on miellyttävällä tavalla intensiivinen ja kuvaus eloisaa; valaistus, lavakoristelu ja pyrot on puolestaan toteutettu hyvällä maulla ja harkinnalla. Hyvänä mausteena käytetään lisäksi yleisön sijasta käsivaralla kuvattuja lyhyitä pätkiä, jotka tekevät kokonaisuudesta entistäkin elävämmän ja aidomman. Ja kun ekstrojen musiikkivideoita katselee, ei visuaalipuolen tyylikkyyttä voi pistää sattuman varaan. The Suicider ja tuore Despair-Ridden Hearts ovat toki tavanomaisia livevideoita, eikä Nepentheä tai Noosea voi varsinaisesti huikeasta kekseliäisyydestä kiittää, mutta Killing Me, Killing YouNo One There ja etenkin itseironinen Ever-Frost ovat mielestäni oivia pätkiä, kun pidetään mielessä musiikkivideoiden yleinen taso nimenomaan metallibändien tapauksessa. Animoidun kuvagallerian katselee kerran, ja haastatteluistakin selviää läpi, vaikka pohjoisen pojat Lopakka, Laihiala ja Jarva eivät varsinaisiksi puhemiehiksi osoittaudukaan. Ekstrojen parasta antia ovat odotetusti niin tien päällä kuin erilaisissa kuvaussessioissakin taltioidut sekoilupätkät. Jutun taso on ennalta-arvattavan alhainen ja vyötärön alapuolella pysyttelevä, sillä pulloon näissä pätkissä todellakaan syljetä. Pullat & nakki -osaston vastapainoksi dokumentti esittelee paikoin hyvinkin loppuunpalaneen yhtyeen, jonka fyysisenkään hyvinvoinnin horjuminen ei ole välttämättä enää monenkaan kaljakorillisen tai votkapullon päässä. Fuck it, that's The Way I Wanna Go!

Itse keikka alkaa aavistuksen yllättävästi The Funeral Albumin piristävällä death metal -pastissilla Where Waters Fall Frozen, jota seuraa kymmenisen veisua Laihialan johtamaa rokkailua. DownFrozen ja Crimson käydään läpi valikoivasti; The Cold White Lightilta ja The Funeral Albumilta soitetaan puolestaan enemmän tai vähemmän kaikki oleelliset veisut. Keikan ensimmäiseltä kolmannekselta kohokohdiksi nousevat Neverlasting ja Ever-Frost. Jarvan vierailu on kokonaisuudessaan hienoa katseltavaa, vaikka niin AmokiltaNorth From Hereltä ja Love and Death -miniltä vedetyt biisit kuin Jarvan laulutyylikin jakanevat mielipiteitä Sentenced-fanien keskuudessa. Etenkin Nepenthe ja Dance On The Graves (lil' siztah) rokkaavat joka tapauksessa upeasti. Kun kivireestä nimeltä Noose ollaan päästy, saavuttaa keikka yhden kohokohdistaan. Aika Multaa Muistot (everything is nothing) tarjoaa lähes käsinkosketeltavan tunteellisen hetken sekä bändille että yleisölle, Farewell ja lumisateinen No One There sattuvat nyt muuten vain kuulumaan Sentencedin hienoimpiin kappaleisiin. Läpi keikan mainiosti ja tunteikkaasti laulavan Laihialan keskittyminen alkaa syystä tai toisesta herpaantua kohti keikan loppupuolta, eikä kyynelnestekään meinaa millään pysyä silmäluomien takana piilossa loppuun asti.

Vaikka bändin kolme viimeistä levyä ovatkin tasoltaan hieman ailahtelevaisia, eivätkä kaikki yhtyeen fanit kenties koskaan ehtineet tottua Laihialaan Jarvan työn jatkajana, voin omalta kohdaltani sanoa, että haluan muistaa Sentencedin juuri sellaisena kuin bändi tällä DVD:llä esittäytyy. Esimerkiksi Laihialan välispiikit ja eleet kertovat tummanpuhuvasta, itseironisesta ja oikealla tavalla energisestä asenteesta tähän hautajaiskeikkaan ja yleisemminkin koko bänditoimintaan. Yhtye ei selvästikään tyydy laskettelemaan väsyneesti kuoppaansa, vaan puristaa itsestään irti sen viimeisenkin hikipisaran. On vaikea kuvitella, että bändi enää tästä haudasta nousisi. Juuri tämä suoraselkäisyys välittyy myös koko DVD:ltä, ja ainakin minä kunnioitan Sentencediä näin postuumisti enemmän kuin ikinä aikaisemmin.

Kappalelista & muu sisältö:

DVD 1 

01. Funeral Intro & credits
02. Where Waters Fall Frozen
03. May Today Become The Day
04. Neverlasting
05. Bleed
06. The Rain Comes Falling Down
07. Ever-Frost
08. Sun Won’t Shine
09. Dead Moon Rising
10. Despair-Ridden Hearts
11. Broken
12. The Suicider/Excuse Me While I Kill Myself
13. The War Ain’t Over
14. Nepenthe
15. Northern Lights
16. The Way I Wanna Go
17. Dance On The Graves (lil' siztah)
18. Noose
19. Aika Multaa Muistot (everything is nothing)
20. Farewell
21. No One There
22. Drown Together
23. Cross My Heart And Hope To Die
24. Brief Is The Light
25. Vengeance Is Mine
26. End Of The Road
27. Outro & end credits

DVD 2

A. Home Soil Funeral Procession:

  • Photo Session
  • Video Session

Signing Session
Festival Tour
Club Tour

B. Music Videos:

Nepenthe
Noose
The Suicider
Killing Me, Killing You
No One There
Ever-Frost
Despair-Ridden Hearts
 

  • C. Animated Photo-gallery
  • D. Interviews:
    Interview with Lopakka & Laihiala
    Interview with Jarva
  • E. Discography
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


53 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 8.4.2024 19:01
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.