Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Ruutusotamies, Taiteen etujoukko ja Venäjän taiteen murroskausi 1910- 1927. Julkaisija taidemuseo EMMA 2006. Kovakantien, upeati kuvitettu teos. Taiteilijat kehittyivät ja työskenttelivät Venäjällä ennen Neuvostoliiton aikaa, työt ovat värikylläisiä, persoonllisia ja mielenkiintoisia. Millainen olisi Neuvostoliiton taide tänään jos suuntaus olisi saanut jatkua?  Taide ja näkemykset eivät häviä Pariisin rinnalla, päinvasroin persoonallisuus voittaa. UPEA KIRJA !

Museonjohtaja Markku Valkonen kirjoittaa esipuheessaan.  Moskovassa 1910 perustettu Ruutusotamies-ryhmä sai nimensä perustajien oman päätöksen mukaan. Burljukin veljekset, Mihail Larionov, Natalia Gontsharova ja Kazimir Malevitsh ennakoivat yleisön reaktiota antamalla ryhmälle nimen joka venäjäksi tarkoittaa pelikorttifikuurin lisäksi huijaria. Kaikki Ruutusotamiehen näyttelyt muodostavat riippumattomat ja omavaloiset näyttelyt.

1900-luvun vuosisadan vaihteessa venäläinen kulttuuri oli kuohumistilassa. Sellaiset suuret mestarit kuin Valentin Serov, Mihail Vrubel, Mihail Nesterov,  Andrej Roerich, Konstantin Smorov ja Kuzma Petrov-Vodkin työskentelivät edelleen aktiivisesti ja heidän töitään nähtiin symbolistien, Art-Noveaun, impressionistien ja fauvistien näyttelyissä Pariisissa ja Euroopassa. Venäläiset taiteilijat kävivät tuotannossaan kaikki nämä tyylit läpi. Taiteilijat kävivät paljon Pariisissa ja Berliinissä, he sopeutuivat nopeasti kaupunkien uudishenkiseen ilmapiiriin ja osallistuivat aktiivisesti niiden taide-elämään. Ruutusotamiesten näyttelyitä pidettiin vuosittain.  Vuonna 1917 Ruutusotamiesten kokouksessa tapahtui kahtiajakautumista. Ruutusotamiehen keskeiset jäsenet säilyttivät ikuisesti rakkauden brutaaliin muotokieleen, jolla he ilmaisivat ihastuksensa esinemaailman kauneutta kohtaan. 

Ruutusotamiesten taiteilijoita muutti 1910 - 20 luvuilla Pariisiin ja Eurooppaan moniakin. Kirjan lopussa on lyhyet elämänkertatiedot kaikista kirjan taiteilijoista, sekä Ruutusotamiehen toiminnasta vuodesta 1910 vuoteen 1927. Kirja on aivan uudenveroisessa kunnossa.

Etukannen sisäpuolella on exlibris.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


12 €
Ilmoitus on sulkeutunut 31.5.2024 17:15
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.