Kuvaus

Vastapaino 1999 Pehmeäkantinen

1.painos

Ei merkintöjä

Rotunaisia ja feminismejä - Nais- ja kehitystutkimuksen risteyskohtia 

276 sivua

Millaisena feminismi näyttäytyy, kun sitä katsotaan monikulttuurisesta näkökulmasta? Entä mikä on naistutkimuksen ja kehitystutkimuksen suhde?

Jälkikoloniaalinen suuntaus haastaa valkoista keskiluokkaa edustavien feminismien aseman. Yhdysvalloissa mustien naisten keskuudessa virinneessä keskustelussa korostetaan feminismien, tulkintojen, tarinoiden ja toimijoiden moninaisuutta. Yhdistävänä tekijänä on kuitenkin halu katsoa toisin, analysoida vallankäyttöä ja edistää vastarinnan mahdollisuuksia.

Teoksessa käsitellyt aiheet kohtaavat 1990–luvun suomalaisen ja kansainvälisen nais- ja kehitystutkimuksen risteyskohdissa. Artikkeleissa kerrotaan sukupuolen esittämisestä, ruumiista, ruohonjuuritason toiminnasta, vallasta ja vastarinnasta.

Kirjoittajat Susanne Dahlgren, Outi Hakkarainen, Meri Koivusalo, Mari Maasilta, Eeva Ollila, Eila Rantonen, Märta Salokoski, Elina Vuola ja Ulla Vuorela ovat suomalaisia tutkijoita ja kansalaisaktivisteja. Mukana on suomennettuna myös tutkimusalansa klassikko, Chandra Talpade Mohantyn artikkeli ”Lännen silmien alla”

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 109 vrk 15 h 56 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 109 vrk 15 h 56 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.