Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Rolf Arnkil: IHMISESTÄ ON KYSYMYS: KIRJEENVAIHTOA PENTTI ESKOLAN, ELIS GULININ, MATTI LUOMAN, MARTTI PALOHEIMON, ESKO SEPPÄLÄN, TOPI TARKAN JA OSMO TIILILÄN KANSSA SEKÄ TUTKIELMIA JA HAASTATTELUJA. Toimittanut Jukka Tarkka. 1963 WSOY (ensimmäinen painos). 271-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, kahdessa luvussa alkuperäisen omistajan tekemiä alleviivauksia, ei muita merkintöjä.

Ihmisestä on kysymys (1963) –teos on, kuten kirjoittaja esipuheessaan kertoo, "tavallaan jatkoa teokselle Perimmäisten kysymysten äärellä, mutta ei kuitenkaan edellytä sen tuntemista. Rakenteeltaan tämä on edeltäjänsä kaltainen: kirjeenvaihtoa ja tutkielman luontoisia artikkeleita. Tällä kertaa, kun kirjoittajia on monta, kirja ei voi tietenkään sisältää koko käytyä kirjeenvaihtoa, vaan on jouduttu suorittamaan valikointia ankaralla kädellä. (...) Kirjan nimi osoittaa sen johtoaiheen, jonka mukaan valikointityö on suoritettu." Kirjeiden kirjoittajat ovat - Rolf Arnkilin lisäksi - Pentti Eskola, Elis Gulin, Matti Luoma, Martti Paloheimo, Esko Seppälä, Topi Tarkka ja Osmo Tiililä.

 

2. Joan Arnkil: EI MURHEELLA VAAN ILOLLA. Toimittanut Elina Karjalainen. 1972 WSOY (kolmas painos). 183-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa aivan pieni repeämä, itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ei murheella vaan ilolla (1972) –teoksessa Joan Arnkil-Campbell muistelee vuonna 1964 kuollutta puolisoaan Rolf Arnkilia ja elämää hänen kanssaan. "Minulta on usein kysytty, minkälaista oli elämäni Rolf Arnkilin vaimona, minkäläinen ihminen tämä mies oli, kertoo puolisonsa kuoleman jälkeen Irlantiin muuttanut Joan. Tässä kirjassa on vastaus kysyjille. Englantilainen orpotyttö tuli 1947 Suomeen etsimään suomalaissyntyisen isänsä sukulaisia. Kohtalo vei hänet Kuopioon, jossa hän tapasi nuoren metsänhoitajan Rolf Arnkilin. Kuopion tuomiokirkon alttarilta alkoi yhteisen elämän onnellisin kymmenvuotiskausi. Kolme reipasta pikkupoikaa, aurinkoiset kesät Kallaveden rannoilla, retket ja hilpeät keskustelut ovat säilyneet sopusointuisen perhe-elämän muistoina. Sitten ankara sairaus sitoi Rolf Arnkilin vuoteeseen. "Ihmiset odottivat ihmettä, joka parantaisi Rolfin", kertoo Joan Arnkil. "Meidän ihmeemme olivat kuitenkin vaatimattomampia: yhteistä ehjää iloa, vaikka tiesimme surun olevan ovella, oppimista puolin ja toisin, vaikka aikaa tuntui olevan liian vähän." Rolf Arnkil koki sairasvuoteellaan hedelmälliset itsensä löytämisen ja luomisen hetket. Joan Arnkil toimi miehensä sihteerinä, autonkuljettajana, juoksutyttönä ja kannustajana. Epätoivolle ei annettu periksi. Siksi näitä muistelmiakin leimaa lämmin, kotoinen henki ja huumori. Joan Arnkil kirjoittaa siten kuin Rolf Arnkil varmaan olisi halunnut hänen kirjoittavankin: ei murheella vaan ilolla.

Rolf Arnkil (1923 Mänttä – 1964 Kuopio) oli kuopiolainen metsänhoitaja, joka aloitti kirjoittamisen sairastuttuaan vakavasti 1960-luvun alussa. Hänen kirjeenvaihtoaan ja uskonnollis-filosofista pohdiskeluaan on julkaistu kolmena Jukka Tarkan toimittamana teoksena: Perimmäisten kysymysten äärellä : kirjeenvaihtoa ja kirjoitelmia sairaskammion hiljaisuudessa (1961, 13. painos 1965; kirjeenvaihtoa teologi Sigfrid Sireniuksen ja ja geologi Pentti Eskolan kanssa), Ihmisestä on kysymys: kirjeenvaihtoa Pentti Eskolan, Eelis Gulinin, Matti Luoman, Martti Paloheimon, Esko Seppälän, Topi Tarkan ja Osmo Tiililän kanssa sekä tutkielmia ja haastatteluja (1963, 8. painos 1965) ja Etsijä: aforismikokoelma (1965, 7. painos 1973). Joan Arnkil-Campbell on julkaissut muistelmateoksen Ei murheella vaan ilolla (1972). Topi Tarkka on toimittanut teoksen Rolf Arnkilin perintö (1985).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 6 vrk 18 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 6 vrk 18 h 38 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.