Kuvaus

Hyväkuntoiset

YÖ VAI PÄIVÄ
Professori Sedano, hänen assistenttinsa Mr. Lang ja sihteerinsä Numidia Vaillant saapuvat Unescon toimeksiannosta Suomeen tutkimaan kansallista kulttuuria ja selvittämään, millaisella ohjelmalla arvokkaita pieniä kulttuureja voitaisiin varjella. Seurue asettuu Puumalaan, jossa niin professori kuin assistentti kokevat romanttisia hetkiä korpimaisemissa.
Ulkomaalaiset vieraat pääsevät kokemaan Suomessa myös juhannuksen, jota juhlitaan pakanallisin rituaalein ja eroottisin leikein.
ONNENPELI
Aikakauslehden toimittaja Jussi asuu Kruununhaassa sisarensa Eevan ja tyttöystävänsä Leenan kanssa. Eevan kautta Jussi tutustuu Telleen, mannekiiniin, joka on juuri palannut Pariisista ja etsii asuntoa. Koska Eeva on lähdössä työmatkalle Tukholmaan, hän lupaa huoneensa siksi aikaa Tellelle. Pian Jussi huomaa tunteidensa Telleä kohtaan kasvavan ja heidän välilleen kehittyy suhde. Elokuva kertoo nuorten aikuisten ihmissuhteista, vapautumisen ja sitoutumisen ongelmista 60-luvun Helsingissä.
TYÖMIEHEN PÄIVÄKIRJA
Hitsaaja Juhani ja oikeistolaisesta taustasta tuleva konttoristi Ritva menevät naimisiin. Avioliiton arki osoittautuu pitkiksi työmatkoiksi, asunto-ongelmiksi ja rahahuoliksi. Juhani saa työpaikan Tampereelta ja hän tarttuu tilaisuuteen, vaikka se merkitsee työviikon kestäviä eroja Ritvasta.
Kun Juhanin työpaikalla sattuu vakava työtapaturma, joutuu tämä pois tolaltaan ja hakee lohtua toisesta naisesta. Samaan aikaan kotona odottava, yhä yksinäisempi Ritva alkaa epäillä Juhanin salaavan häneltä jotakin.
Työmiehen päiväkirja kertoo siitä, miten tavallinen työmies joutuu arvioimaan elämänsä ja maailmankuvansa uudelleen noustuaan yhteiskunnassa askeleen ylemmäksi. Kantavina teemoina ovat myös rakkauden kehittyminen, yksilöllinen ja yhteiskunnallinen vastuu sekä luokkatietoisuuden väheneminen 60-luvun Suomessa.
BENSAA SUONISSA
Bensaa suonissa kertoo kolmesta vauhdin sokaisemasta ihmisestä joita auto vie. Automyyjä Lasse Roos on avioliiton kautta edennyt appensa firman myyntipäälliköksi. Nyt hänellä on varaa keskittyä ralliautoiluun. Myös hänen vaimonsa Marja ajaa rallia ja seuraavaksi he ottavat osaa Jyväskylän Suurajoihin.
Samoissa kisoissa on myös automekaanikko Tapsa, johon pariskunta myöhemmin tutustuu paremmin. Lasse opettaa hänelle kilpa-ajoa ja harjoituksissa Tapsa on miltei tasaväkinen Marjan kanssa. Mutta Marjan ja Tapsan välit lämpenevät liikaa, ja odotettavissa on kolmiodraama jossa kukaan ei voi voittaa.
Elokuvassa on autenttisia otoksia Jyväskylän Suurajoista ja Tunturirallista. Jaksoissa nähdään mm. kilpa-autoilijat Markku Alén, Simo Lampinen, Hannu Mikkola ja Timo Mäkinen. Rauli Badding Somerjoen nimisävelmä Bensaa suonissa on jäänyt suomalaiseen rockhistoriaan.
RUUSUJEN AIKA
Ruusujen aika on ensimmäinen Suomessa tehty futurologinen pitkä näytelmäelokuva. Tapahtuma -aika on vuosi 2012. Historian intituutin virallisen katsauksen mukaan yhteiskunta on 1960- ja 1970-lukujen levottomien aikojen jälkeen muuttunut ihmiskeskeiseksi, demokraattiseksi ja liberaaliksi.
Luokkarajat ovat hävinneet, avainsana on edistys. Elokuvan pääosassa on dokumenttielokuvia televisiolle tekevä Raimo Lappalainen. Hän valmistelee tv-ohjelmaan, joka käsittelee 60-luvun Suomea kertomalla lyhyen elämän eläneen alastonmallin Saara Turusen tarinan.
Saaran elämänvaiheiden kautta Raimo tutustuu aihaan ennen syntymäänsä, ja huomaa, että viidenkymmenen vuoden takaiset aatteet ovat yhä edelleen olemassa.
YHDEN MIEHEN SOTA
Erik Suomies haluaa elämässään eteenpäin. Tietyömaan lapiomiehenä hän on nähnyt kauhakuormaajan omistajan leveät ansiot ja päättää itsekin ryhtyä yrittäjäksi: hän myy vanhempiensa kotitilan ja saa pankkilainan ostaakseen kauhakuormaajan ja käytetyn linja-auton, johon hän majoittaa perheensä sekä apumieheksi palkkaamansa kaverinsa Peten.
Ensimmäinen keikka menee kuitenkin sivu suun ja Erik joutuu kiertämään työmaita satunnaisien töiden perässä. Vaikeudet seuraavat toisiaan, mutta Erik ei luovu toivosta. Hänen tarinansa kertoo suomalaisen pienyrittäjän vaikeuksista ja loppumattomalta tuntuvasta yrittäjähengestä ja sitkeydestä.
JÄNIKSEN VUOSI
Mainosmies Vatanen (Antti Litja) lähtee työhön vaimonsa nyrpeän ilmeen saattelemana. Työpaikalla esimies sanoo, ettei Vatanen ole ajan uusien haasteiden tasalla. Hänet lähetetään työmatkalle Kouvolaan jossa asiakas valittaa uuden deodorantin mainoskampanjasta. Matkan ja neuvottelun ajan Vatanen on muissa maailmoissa.
Kun Vatanen ja valokuvaaja Heinonen jatkavat matkaansa, heidän autonsa törmää jäniksenpoikaan. Vatanen löytää loukkaantuneen jäniksen metsästä ja jää sen vierelle pimenevään iltaan. Keskellä yötä valokuvaaja palaa takaisin huhuilemaan Vatasta, mutta turhaan.
LOMA
Penkkiurheilua harrastava, säntillinen pankkivirkailija Aimo Niemi on lähdössä lomalle. Tarkoitus on mennä Innsbruckin olympialaisiin kannustamaan suomalaisia hiihtäjiä, mutta lentoasemalla sattuu sekaannus ja liian myöhään Aimo tajuaa istuvansa väärässä koneessa joka vie seuramatkalaisia Rhodokselle. Sen sijaan joku rouva Niemi lentää Insbruckiin. Myös matkalaukut vaihtuvat ja Aimo joutuu tyytymään naisten rantavaatteisiin ja ehostustarpeisiin. Hotellissa hänet majoitetaan rouva Niemen tilalle sydänsuruja potevan naistenlehden toimittajan, Marjukan huonetoveriksi. Mukanaan sukset ja hiihtopipo Aimo tekee parhaansa selvitäkseen tukalasta tilanteesta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 58 vrk 21 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

20 € Sulkeutuu 58 vrk 21 h 43 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.