Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Reijo Mäki: KELTAINEN LESKI. 2004 Otava, Seven-pokkari (nidotun laitoksen viides painos). 219-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Keltainen leski (1999) -romaanissa turkulaisdekkari Jussi Vares on talousrikollisen jäljillä. Tunnettu yksityiskyttä Jussi Vares potee keskivahvaa masennusta. Kapakoiden valot tuntuvat luotaantyöntäviltä ja olut karvaalta. Vares näkee elämänsaldonsa auttamattoman miinusmerkkisenä. Onko syynä neljänkympin kriisi? Poikkeaminen Mynämotelliin kahvikupposelle osoittautuu virheliikkeeksi. Vares sotkeutuu rikosvyyhteen, joka tempaisee hänet Helsinkiin saakka. Raskaan sarjan talousrikollinen Antero Kraft on pian istunut tuomionsa. Hänen entinen kihlattunsa, reservin kersantti Eeva Sunila, toimii opettajana Tampereella. Kohtalo heittää pariskunnan jälleen yhteen. Helsinkiläinen monialaliikemies Karl-Erik Miesmann on myös kiinnostunut Kraftin vankilan jälkeisestä elämästä. Mausteensa keitokseen tuovat helsinkiläinen atari-rikosylikonstaapeli Mikko Koitere, joka ei ole niin nuhteeton kansalainen kuin hänen virka-asemansa edellyttäisi, sekä nokkela alamaailman kaksikko Tetsuo Sinkkonen ja Jari ”Hillosilmä” Munck.

 

2. Reijo Mäki: AITO TURKKI: JUTTUJA. 2008 Otava, Loisto-pokkari (teoksen kolmas painos). 219-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, jonkun sivun nurkka ollut taittuneena, ei merkintöjä, takakannessa tarjoustarra [€ 4.95] (voi poistaa jos haluaa).

Aito turkki (2001) sisältää 12 rikosnovellia. Päähenkilöinä esiintyvät yksityisetsivä Jussi Vares, nimeämätön kirjailija sekä useat poliisi- ja rikollishahmot. Vares on pääosassa noin puolessa novelleista ja kertomuksessa ”Pudotuspeli” sivuhenkilönä: murhan uhrina. Novellit ovat ilmestyneet aikaisemmin useissa lehdissä eri nimillä kuin kokoelmassa. Jussi Vares hikoilee tavarataloetsivänä jouluruuhkassa. Hänen huomionsa vangitsee poikkeuksellisen kaunis nainen, joka nuuhkii hajuvesiä minkkiturkkiin kääriytyneenä. Kaunotar johdattaa Vareksen turkulaiseen luksusasuntoon, outojen tapahtumien äärelle. Muissa tarinoissa Jussi Vares muun muassa matkustaa Murmanskiin, paimentaa vale-Elviksiä Salpausselän kisoissa ja pukeutuu amiraalin univormuun. Inhimillisen käyttäytymisen raadollisia puolia valottavat myös jutut kirjailijakaksikosta tihkusateisen paikkakunnan kulttuuritapahtumassa, harmaasta konttorirotasta, joka kostaa esimiehelleen vuosien piinan, sekä epähygieenisistä seurauksista, joita hoitamattomasta vipistä voi koitua. Dekkarikirjailija Reijo Mäen letkeät jännitystarinat ovat ilmestyneet vuosien varrella mikä missäkin, Vappuneekeristä Talouselämään.

Novelleissa on Mäelle tuttu huumori vahvasti mukana kuten tarinassa ”Viisitoista Elvistä”, jossa Vares on palkattu kaitsemaan Yhdysvalloista tuotuja Elvistä muistuttavia miehiä. Absurdeihin ja suorastaan groteskeihin mittoihin huumori nousee novellissa ”Ylitän Aurajoen aina silloin”, jossa Vares kokee kapakassa kerrassaan kummia ja jossa selviää, mihin kadonneet kustannustoimittajat päätyivät, ja novellissa ”Saattohoito”. Vakavampaa teemaa tappamisen oikeutuksesta pohtii puolestaan pienen yllätyksenkin tarjoava ”Ampumahiihtäjän yksinäisyys”. Moraalittomia liiketoimia käsitellään novellissa ”Kiireisempi päivä konttorissa” ja rikollisten huijausta novelleissa ”Raaputtamalla rahaa” ja ”Reilu peli”. Tragikoomista sävyä saa novelli ”Varovaisen miehen valinta”, joka kertoo täsmällisen virkamiehen toimista. Useimmissa novelleissa liikutaan Turun suunnassa, kuten kohtalokkaan naisen sisältävä niminovelli ”Aito turkki”, mutta tapahtumat kulkevat myös Lahteen ja Venäjälle, jonne Vares on lähtenyt ystävänsä pyynnöstä novellissa ”Kuolan tie”. Novellissa ”Vierailu vedenjakajalla” minäkertojana toimiva kirjailija on joutunut kirjailijavierailulle nimettömälle pikkupaikkakunnalle, jonka pinnan alla on jotakin kummaa.” – Matti Järvinen/ Sanojen aika

Reijo Mäki (s. 1958 Siikainen) on turkulainen kauppatieteiden maisteri, joka vuodesta 1993 on toiminut vapaana kirjailijana. Hänen ensimmäisen romaaninsa, dekkari Enkelipölyä ilmestyi 1985. Rikosnovellikokoelma Aito turkki on hänen 18:s kirjansa.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 9.5.2024 20:05
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.