Kuvaus

Helge Haavisto, vuorineuvos

"Vuorineuvos Helge Haavisto on suomalaisen terästeollisuuden uranuurtajia. Hän on johtanut Rautaruukki Oy:tä sen perustamisesta lähtien, neljännesvuosisadan ajan. Hän on myös maamme idänkaupan luotettu Grand Old Man.

Tämä keskusteluihin perustuva kirja luo elävän muotokuvan päähenkilöstään ihmiselämän erilaisissa rooleissa ja haasteissa, joita hänen tielleen on kertynyt poikkeuksellisen paljon. Samalla se kartoittaa yksityiskohtaisesti Rautaruukin vaiheita, suuren teollisuuslaitoksen vaikutuksia Raaheen ja sen ympäristöön. Taustalle heijastuvat 1920- ja 1930-luvun lohjalaisen teollisuusyhteisön ristiriidat ja kamppailut, sotavuosien kokemukset sekä sodanjälkeisen Suomen jälleenrakentamisen vaiheet. Runsaasti mielenkiintoista tietoa sisältävät luvut Suomen ja Neuvostoliiton välisestä kaupasta, sen periaatteista ja saaduista kokemuksista.

Kaikkiaan teoksesta kasvaa ilmeikäs kuvaus siitä mitä maamme talouselämän tärkeällä alueella, raskaassa teollisuudessa, on tapahtunut viime vuosikymmeninä, kuinka Suomi ja suomalaiset ovat muuttuneet yhden sukupolven aikana, vuodesta 1918 tähän päivään." [takakansi]

 

Otava 1985, 1. painos. Kovakantinen.

 

Kansipaperissa jonkin verran kulumaa, nimiösivulla Arvosteltavaksi -leima.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 50 vrk 23 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 50 vrk 23 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.