Kuvaus

Raimo J. Kinnunen: NAISROOLI. Päällys: Arja Alamäki. 1975 Otava. 254-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Naisrooli (1975) on Raimo J. Kinnusen seitsemäs romaani. Annamari on 44-vuotias Järvikylän kansakoulun keittäjä-siivooja. Hänen miehensä Valtteri on samaisen koulun johtajaopettaja, sairaalloinen, eläkkeelle pääsyä odottava, vaikka ikää on vasta 55 vuotta. Annamari on saattanut maailmaan kolme lasta ja on nyt lopen väsynyt työhönsä, ennen muuta sen liiallisuuteen ja alipalkkaisuuteen. Eikä Valtteristakaan ole hänelle mitään iloa: Valtterin ainoa nautinto on sortaa Annamaria milloin juoksuiltaan nuoren Lilli-tytön perässä ehtii. Annamarin rooli on todellinen tämän päivän naisrooli, ei niitä kaikkein helpoimpia. Hänen tilannettaan ei yhtään paranna Portaankorva, koululle vasta saapunut eronnut miesopettaja, enempää kuin tarkastaja Hahtolin, johtokunnan puheenjohtaja Wilhelm Helsinummi tai Åkman, Annamarin entinen sulhanen. Pienen kylän ihmissuhteet kärjistyvät ja muuttuvat lähes uskomattomiksi; ja ihmisten oma muuttuminen on rajua, Annamarin muutos alkaa siitä kun hän ryhtyy lakkoon, tulee elämänsä käännekohtaan. Raimo J. Kinnusen romaania tasa-arvosta ja sen puuttumisesta sävyttävät musta huumori ja eriskummalliset tilanteet. Sen lukee totena ja vertauksena, kirjallisuutena, jossa on kertomisen iloa.

Raimo Johannes Kinnunen (s. 1931 Rääkkylä) pääsi ylioppilaaksi Oulun lyseosta 1951 ja kävi vuosina 1952-1954 Jyväskylän kasvatusopillisen korkeakoulun sekä opiskeli filosofiaa 1954 Jyväskylän kesäyliopistossa. Kinnunen työskenteli kansakoulunopettajana 1954-1970 ja peruskoulunopettajana 1970-1990 sekä myös sivukirjastonhoitajana 1954-1980. Vuodesta 1990 Kinnunen on ollut vapaana kirjailijana. Hän perusti oman Athanor-nimisen kustantamon vuonna 1994 ja hän on esiintynyt myös nukkenäyttelijänä Eevaliisa Holma-Kinnusen Valkea Ratsu-nukketeatterissa.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 89 vrk 3 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 89 vrk 3 h 45 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.