Kuvaus

[1118]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

Kuvanmukainen, OK, ISKUSSA oleva kerran luettu nidottu painos Super suositun TV-sarjan PUHTAAT VALKEAT LAKANAT ystäville.  

Raija Oranen: Puhtaat valkeat lakanat 

Kertomus ajan, rakkauden ja tavaran rajallisuudesta
Romaani Raikkaan yrittäjäperheen vaurastumisesta 1960-, 1970- ja 1980-luvun Suomessa. Ouhtaat valkeat lakanat on suuri kertomus ajasta, joka ulottuu kiehuvien pyykkipatojen ja lipeän höyrystä idänkaupan romahtamiseen ja hetkeen ennen Neuvostoliiton kaatumista, se on kertomus Raikkaan Ensiosta ja Mairesta, Irenestä, Katariinasta ja Heikistä. Se on kertomus Eero Kurpasta, joka opettaa Ensiolle uuden tyylin johtamisen ja uudenlaisen moraali, raikulipoika Veijo Salmesta, josta kasvaa moninkertainen ministeri, sekä Nuutisesta, joka istui sodan aikana vankilassa suuren sosialistisen Neuvostoliiton puolesta ja möi lopulta kommunistisen nahkansa Raikkaan puolesta.
TV:stä tuttu suosittu sarja nyt täydellisenä romaanina, josta heijastuu erinomainen ajankuva ja joka suorastaan uhkuu tarmokasta yrittäjähenkeä, mutta samalla myös lämpöä, ystävyyttä ja rakkautta.?

-------------------------------------------------------

Tv-yleisön 1990-luvun alussa valloittanut tarina Raikkaan perheestä ja sen vaatetusalan yrityksistä ilmestyy romaanina nyt jo toisen kerran. Alan asiantuntijoiden ja arvostelijoiden kiittämä kuvaus Suomen pitkästä vaurastumiskaudesta - Kekkosen ajasta - kertoo Ensio Raikkaan perustaman pukutehtaan, Maire Raikkaan muotiliikkeen ja Raikkaiden perheen vaiheista tarkkanäköisesti ja tunnistettavasti. Perheen tyttäristä Katariina saa miehekseen kovaotteisen Eero Kurpan, jolle kaupanteko ja raha ovat arvoista ensimmäisiä. Irenen valittu Veijo Salmi nousee Kekkosen suojattina jo nuorena ministerin asemaan. Heikki Raikkaan tempoilussa heijastuvat kasvavan polven maailmankuvan muutokset. Raikkaiden yritykset elävät Suomen talouden valtavirrassa - idänkaupan koukeroita ja 1980-luvun lopussa iskevää lamaa myöten - ja Onnelan rantasaunan lauteilla ottavat yhteen politiikan soturit laidasta laitaan.

Raija Orasen romaani kiteyttää Suomen hyvinvoinnin rakentamisen tarinan kuvaksi koko kansan kokemuksista. Se on terävästi havainnoitua, liikuttavaa ja hauskaa luettava sukupolvesta toiseen.

7. painos

Norhaven A/S Tanska 2009

Kirja on 4.3 cm paksu

VOITTOHUUTO ja PK. 4.70e [kirja keskeltä avattuna] TILILLE ja PAKETTI POSTIIN

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 59 vrk 3 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

2,95 € Sulkeutuu 59 vrk 3 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.