Kuvaus

Rafael Wardi akvarelli himmeä sig. mitat kehysten päältä korkeus n.56cm leveys n.45cm kuva-aukko n.35x25cm

Rafael Wardi (alk. Waprinsky; s. 5. heinäkuuta 1928 Helsinki) on suomalainen kuvataiteilija. Wardi valmistui Suomen Taideakatemian koulusta vuonna 1949

Paitsi Taideakatemian koulussa on Wardi opiskellut myös Taideteollisessa keskuskoulussa ja Vapaassa taidekoulussa. Wardi on kertonut saaneensa oppi-isältään Sam Vannilta seuraavan ohjeen: ”Tee sitä, mitä muut eivät tee.” Taiteilijantyönsä ohella Wardi on opettanut sekä Taideakatemian koulussa että Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän aloitti taideterapiatoiminnan Suomessa työskentelemällä Nikkilän mielisairaalassa vuodesta 1959 lähtien 1970-luvulle saakka.

Wardin maalasi uransa alkuvaiheessa 1950-luvulla abstrakteja sommitelmia, Mutta sittemmin hänen teoksensa ovat pohjanneet realistiseen aiheenkäsittelyyn. Hänen teoksiaan oli esillä vuoden 1961 Ars 61 -näyttelyssä Ateneumin taidemuseossa Helsingissä; tuolloin hänen tuotannossaan alkoi näkyä valon ja värin tutkistelu. Wardi tunnetaan hehkuvan värikkäistä öljy- ja pastellimaalauksistaan sekä akvarelleistaan. Hallitseva väri on keltainen.

Aiheet henkilökuville ja sommitelmille ovat löytyneet lähiympäristöstä, usein kotipiiristä. Hyvin tunnettuja ovat Wardin puolisostaan Reeta Wardista maalaamat koskettavat kuvat tämän sairauden ajalta. Reeta Wardi kuoli 2001.[3] Wardin teoksia on monissa julkisissa kokoelmissa. Hänen tunnetuimpia tilaustöitään on kiistaakin herättänyt presidentti Tarja Halosen virallinen muotokuva, joka on esillä Valtioneuvoston linnassa.

Wardi valittiin vuoden taiteilijaksi 1984 ja Helsingin juhlaviikkojen taiteilijaksi 1999. Hänet on palkittu Pro Finlandialla 1973, valtion kuvataidepalkinnolla 1986 ja Alfred Kordelinin säätiön kunniapalkinnolla 1998.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 vrk 14 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

850 € Sulkeutuu 7 vrk 14 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.