Kuvaus

Prosessori 11 / 2009

Sisältöä:

Uutiset:
-Puheesta pulmia LTE:lle. Puheen pitäisi siirtyä LTE-verkossa sujuvasti paketteina, mutta operaattorit eivtä siirry suoraan IP-pohjaisiin verkkoihin. Tarjolla on väliaikaisia lääkkeitä.
-Oulun CIE-keskus aloitti. Tutkimushankkeiden pitää tuottaa tuloksia, sanoo syyskuussa aloittaneen Oulun CIE-keskuksen johtaja Heikki Huomo.
-Kilpailuetuja toiminnallisin materiaalein. Toiminnalliset materiaalit -ohjelma on synnyttänyt uusia materiaaleja, joilla saadaan tuotteisiin uusia ominaisuuksia ja vähennetään kustannuksia.
Artikkelit:
-Kännykkä on pian radiotietokone. Tulevaisuudessa käyttäjä voi ladata kännykkäänsä radiosovelluksia suoraan netistä tai kavereilta. Ohjelmistoradio mahdollistaa radiotoimintojen muokkaamisen ohjelmallisesti.
-Laitteet ja järjestelmät yhteen. DIEM-hankkeen tavoitteena on sujuva vuorovaikutus ihmisen ja tekniikan välillä. Ensimmäisiä hyötyjiä ovat rakennusautomaatio, julkiset tilat ja lisätty todellisuus.
-Nanomateriaaleja kerroksittain. Plasma-avusteinen ALD on lupaava nanomateriaalien valmistustekniikka. Plasma tarjoaa matalat prosessilämpötilat ja turvalliset reaktiotuotteet.
-Aurinkokennoja muovikalvoista. Tulevaisuuden aurinkokennot tehdään ohuita muovikalvoja kerrostaen. Orgaaninen ohutkalvokenno haastaa piikennon hinnalla ja monipuolisuudella.
-Sosiaaliset robotit tulevat. Kotiapureina toimivia robotteja ennustetaan markkinoille 10-15 vuoden sisällä. Ne auttavat arkiaskareissa tai pitävät seuraa vaikka ikäihmisille.
-Laajaa kaistaa avoimesti. Käyttäjän avoin pääsy laajakaistaverkkoihin toisi uutta kilpailua ja laajentaisi palveluvalikoimaa. Open access -pilottiverkossa käyttäjä voi valita laajakaistapalvelut operaattorista riippumatta.
-Langaton anturiverkko tositoimiin. Tampereen teknillisessä yliopistossa kehitettyä langatonta anturiverkkoa käytetään jo yrityssovelluksissa. TUTWSN-anturiverkko on valmis vaativiinkin käyttöympäristöihin esimerkiksi teollisuudessa, sairaaloissa ja kotona.
-Shokit hyvään vauhtiin. Strategisen huippuosaamisen keskittymät eli shokit ovat päässeet hyvään vauhtiin. Lisäksi tarjolla on edelleen lukuisia Tekesin ja Suomen Akatemian ohjelmia. Huipputekniikan ohjelmien tiedot on koottu tiiviiksi hakemistoksi lisätietoja kaipaaville.
Vakiot:
-Pääkirjoitus
-Kolumni, Yrjö Neuvo
-Uudet tuotteet
-Verkossa
-Sekasignaalit
-Palvelukortti
-Tulossa

68 sivua

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 28 vrk 14 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 28 vrk 14 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.