Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kohteena on tässä hieno harvinaisuus ja loistava lisä mihin tahansa kokoelmaan! Kyseessä on nimittäin erittäin vanha ja varmasti aito ns. sieppolukkoinen musketti, jonka alkuperämaa on Pohjois-Afrikka. Sieppolukko on piilukon vanhimpia tyyppejä, jossa hanan leukoihin kiinnitetty piikivi tai rikkikiisunpala iskee tulta sen edessä olevasta tuliraudasta sytyttäen ruutilatauksen. Sieppolukolla oli selkeitä etuja niin lunttulukkoon, kuin rataslukkoonkin verrattuna. Se ei tarvitse toimiakseen jatkuvasti palavaa lunttua, eikä ole monimutkainen ja kallis valmistaa kuten rataslukko.

Tämä musketti on aidosti vanha, eri arvioiden mukaan 1700-luvun lopulta. Aseen iän puolesta sitä on voitu hyvinkin käyttää 1400–1800-lukujen orjakaupassa, jossa vastaavanlaiset aseet olivat erittäinkin merkittävässä osassa. Ase on huikaisevat 165 cm pitkä, joten näyttävyyttä ei tältä aseelta puutu.  

Erityisesti mainittava yksityiskohta koon lisäksi on tässä musketissa sen upea perälevy. Musketin perälevyyn on upotettu nimittäin aitoa norsun luuta, mikä oli yleistä juuri Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän aseissa Kyseessä ei ole siis mikään turha keräilyharvinaisuus ja jokainen voi itse arvioida tämän kauniin esineen arvoa.  

Alkuperämaa: Pohjois-Afrikka 
Valmistus ajankohta: 1700-luvun loppu 
Lukkotyyppi: Lunttulukko
Mekanismin toiminta: Osat liikkuvat, hana ei lukitu 
Pituus: 165 cm 
Kaliiperi: 18mm (piipun reiän halk.) 
Rihlaus: Ei 
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa ja tummentumaa. Alkuperäinen latauspuikko on tallella.  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


1 150 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 20.4.2024 19:05
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.