Kuvaus

Maksu  y h d e s t ä  kirjasta. Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Hannu Hyttinen: PIPA PÄÄSSÄ ROTVALLIR REUNALLA. TASKUSANAKIRJA TAMPERESUOMI. 1995 Aamulehti, Tampere-seura (4. painos). 83-sivuinen nidottu kirja (15,5 x 9 cm), lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

PIPA PÄÄSSÄ ROTVALLIR REUNALLA. TASKUSANAKIRJA TAMPERE–SUOMI (1995) -teos on täysin välttämätön vieraspaikkakuntalaisille, jotka tahtovat tietää mitä kummaa tamperelaiset puheillan oikein tarkoittavat. Vaikka tampere kuuluu suomalais-ugrilaisiin kieliin, monet asiat ilmaistaan siinä toisin kuin esim. suomenkielessä. Vähintaan yhtä tärkeä sanakirja on niille Tammerkosken rantamilla asuville, jotka haluavat pitää kunnossa esi-isiensä puheenparren. Nykyajan myllerrys on tehnut tampereesta uhanalaisen kielen. Kirja soveltuu äirinkielen opetukseen tamperelaislapsille sekä ala- että yläkoulun puolella. Kiistojen aiheeksti teos sopii erinomaisesti. Tampereen itä-, länsi- ja eteläosien murteet eroavat toisistaan, vaikka seka-avioliitot eri kaupunginosissa asuvien kesken ovat häivyttäneet sanontatapojen eroja. Tämä kirja puolustaa Tampereen kunniaa hampaat irvessä ja suu korvissa.

 

2. Hannu Hyttinen: MUSA TASKUSSA PULTERIAIRALLA. TASKUSANAKIRJA TAMPEREESTA. 1999 Aamulehti, Tampere-seura. 131-sivuinen nidottu kirja (15,5 x 9 cm), lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

MUSA TASKUSSA PULTERIAIRALLA. TASKUSANAKIRJA TAMPEREESTA (1999). Hannu Hyttisen vuonna 1995 kirjoittama tampere–suomi -sanakirja 'Pipa päässä rotvallir reunalla oli ihan kummallinen kotiseutukirja: se sai tamperelaiset nauramaan itselleen ja imaisi muutkin murrealueet pitämään hauskaa omalla puheenparrellaan. Nyt taskusanakirja on kasvanut taskusanatietokirjaksi. 'Musa taskussa pulteriairalla' sisältää huomattavasti laajennetun tampere–suomi -sanaston, mutta sen ohelle myös perustiedot monilta muilta elämänaloilta – takuulla tamperelaisesta näkövinkkelistä. 'Musa'-teos oikeastaan jopa korvaa koko joukon sellaisia oppikirjoja, joite Tampereen kouluissa on tätä ennen jouduttu käyttämään. Jos 'Pipa' on eräänlainen selviytymisopas, niin 'Musa' saattelee lukijansa seikkailuun. Se vie sille polulle, jonka päässä odottaa houkutteleva palkinto – tamperelaisuus...

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 21 vrk 8 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9 € Sulkeutuu 21 vrk 8 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.