Kuvaus

Humoristiska böcker ab P. G. Wodhouse: 1)  P. G. Wodehouse: Ring på Jeeves! , 2) P. G. Wodehouse: Tack, Jeeves! ; 3) P. G. Wodehouse: Psmith ordnar saken; 4) P. G. Wodehouse: Blixt och dunder:  PRIS: 1 euro per bok + frakt (för 1-2 böcker) 4 euro som brev inom Finland och till Åland ELLER ALLA fyra böckerna tillsammans 3 euro + frakt 6 euro som paket =   9 euro

  • Mera info om de enskilda böckerna nedan!
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Meddela säljaren ifall du inte vill köpa alla böckerna. Betala t.ex. boken/böckerna + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

1) P. G. Wodehouse: Ring på Jeeves!

  • Bokförlaget Aldus/Bonniers, En Delfinbok D 67, 1962
  • Pocketbok, 183 sidor
  • Pärmen är lite lappad och pärmens ryggdel är stödd med självhäftande plast. Inuti i gott skick.

Wodehouse är känd för sina roliga, avkopplande, underhållande komiska romaner och humoristiska noveller om brittisk och till viss del amerikansk medelklass och aristokrati under 1900-talets första decennier. Hans humoristiska stil kännetecknas av en fantastisk språkbehandling, ett utsökt sinne för humor, roliga liknelser, ironiska och träffande beskrivningar av olika personer och situationer och otaliga referenser till olika filosofer, författare, mytologin samt Bibeln.

Han är känd bland annat för böckerna om den unge naive aristokraten Bertie Wooster och hans intelligente och världsvane betjänt Jeeves, som gärna citerar Shakespeare och Spinoza. Wodehouse skrev elva romaner och ett flertal noveller om detta klassiska par i brittisk litteratur.

Ring på Jeeves!

författaren har varit i sitt bästa skämtlynne och trasslat till historien som i en spännande deckare... en rolig Wodehouse, med Jeeves i sitt esse och omgivningen skildrad med frodig fantasi och godmodig humor. (Göteborgs-posten)

--------------

2) P. G. Wodehouse: Tack, Jeeves!

  • MånPocket, 1989; 240 sidor, pocket
  • Lite slitage och lite reva i en av pärmens kanter, men på det stora hela i helt ok skick

Handlingen börjar med att Bertie försöker lära sig traktera en banjolele (en korsning av banjo och ukulele som var populär under 1920-talet) till omgivningens stora förtvivlan. Sedan grannarna klagat och till och med den trogne Jeeves sagt upp sig flyttar Bertie ut som gäst hos sin gamle vän ""Chuffy"" Chuffwell där han bor i en stuga i dennes by Chuffwell Regis. ""Chuffy"" är mitt uppe i en vansklig affär med amerikanen J. Washburn Stoker, vars dotter Pauline Bertie helt kort varit förlovad med. För närvarande är dock hon och ""Chuffy"" hejdlöst förälskade i varandra och Bertie försöker assistera de unga tu, något som leder till en rad förvecklingar. Lyckligtvis är Jeeves på plats... Situationen är mer förvirrad än någonsin men med sin intelligens (och även en del list) lyckas Jeeves lösa de många problemen. Berättelsen slutar så med att Jeeves återinträder i tjänst hos den tacksamme Bertie som nu (till omgivningens lättnad) givit upp tankarna på musicerande.

----

3) P. G. Wodehouse: Psmith ordnar saken

  • MånPocket, 1989; pocketupplaga, 272 sidor
  • Originalets titel: Leave it to Psmith
  • Boken är i gott skick, endast lite slitage i pärmens kanter

Psmith (p:et är stumt som i psalm) är chevaleresk. Ser han genom fönstret till Drönarklubbens rökrum en förtjusande ung dam som överraskats av hällregn, så finns det bara en sak att göra: välja ut ett snyggt paraply i garderoben och ge henne det. Sånt kan inte undgå att göra intryck på flickor, och när Eve Halliday - flickan i regnet - av ödet förs till Blandings slott och där möter sin välgörare, känner hon en skälvning i hjärttrakten. Hon är där för att katalogisera lord Emsworths bibliotek, och han är där falskeligen utgivande sig för att vara den kanadensiske poeten Ralsto McTodd. På slottet finns dessutom ett flertal långfingrade figurer som är ute efter den bitska lady Constances diamanthalsband. Blandings slott råkar i uppror från källare till vind innan Psmith kan stoppa på sig halsbandet och sluta Eve till sitt hjärta. Och lord Emsworth återgå till sina rosor.

-------------

4) P. G. Wodehouse: Blixt och dunder

  • Bonniers, 1959; bundna sidor med mjuka pärmar, 268 sidor
  • Småskador på pärmen och några små fläckar, annars i ok skick

Humoristisk förvecklingsroman i engelsk överklassmiljö på 1920-talet. Sir Galahad Threepwood håller på att skriva sina memoarer, något som oroar många av hans bekanta. Samtidigt blir lord Emsworths ögonsten, den prisbelönta suggan Dronningen av Blandings, bortrövad. Men mysteriet klaras upp, unga älskande får varandra, och allt ordnas till det bästa i den tidlösa idyllen på Blandings Castle...
 

sökord: England herrgårdar 1920-talet kärlek humor tjuvar överklassen / sökord böcker på svenska böcker den engelska överklassen humoristiska romaner betjänter tjänstefolk ironi England 1900-talets början humor humoristiska romaner 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 52 vrk 12 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 52 vrk 12 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.