Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Oulun hovitaiteilijana tunnetun, erittäin arvostetun matrikkelitaiteilijan Pentti Koiviston (1917-1961) upea signeerattu öljyvärimaalaus vuodelta 1948!

Koulukirjaesimerkki siitä miten asetelma tehdään! Niin hyvä, että ollut esillä museossakin!

Loistava syvyysvaikutelma ja heijastukset! Näkyy, että Ateneumin vanhan koulutuksen käynyt.

On hyvä maalari!

Kyseessä maamme johtavana Lapin maalarina tunnetun Aukusti Koiviston (1886-1962) poika Pentti Koivisto, joka kohosi yhtä arvostetuksi aikanaan ja oli tärkeä kulttuurivaikuttaja alueella. Hänet tunnettiin Oulun hovitaiteilijana, joka maalasi seudun merkkihenkilöiden muotokuvat.

Museotasoa!

Tässä teoksessa takana tarra, joka kertoo teoksen olleen mukana Oulun taidemuseon vuonna 2000 järjestetyssä ”Isä ja poika” -näyttelyssä, joka esitteli Aukusti ja Pentti Koiviston töitä. Olin itsekin katsomassa siellä teosta ko. näyttelyn avajaisissa.

Koko kehyksineen noin 53,5 x 45,5 cm.

Kunto: Oikein siisti vaikutelma kaikin puolin. Pientä kulumaa maalissa voi ehkä olla tai sitten kyse tekniikasta. En osaa sanoa tätä varmasti, mutta mitään häiritsevää tässä ei mielestäni ole, vaan yleisvaikutelma aivan museotasoinen.

Arvostuksesta kertoo ettei siitä nyt niin kauaa ole, kun tuo ”Isä ja poika” -näyttelykin järjestettiin Oulun taidemuseossa ja näkyy noita Pentin töitä aina näyttelyissä toisinaan, varsinkin aluetaiteen näyttelyissä.

Pentin taide on säilyttänyt arvonsa. Se kiinnostaa edelleen ja töitä myydään huutokaupoissa tasaisin väliajoin. Monesti vaan hinnat karkaavat sellaisiksi, ettei niitä viitsi ostaa.

Tästä sinun seinällesi!

Katso Pentti Koivistosta:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pentti_Koivisto

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/pentti-koivisto

Teoksia löytyy useiden museoiden kokoelmista ja myöskin Oulun upseerikerholta, kun Koivisto kuvasi sotaa ollen siellä mukana. Sodan jälkeen oli kaupungin kulttuurielämässä aktiivinen ja puuhaamassa Ouluun muun muassa taidemuseota, joka lopulta etupäässä hänen ja hänen vaimonsa ponnistusten ansiosta saatiinkin.

Matkahuollon Huutopakettina 7,95. On luotettavampi kuin Posti nykyään. Postikulut ostajalle. Taikka sitten nouto.

Hoidan oman osuuteni ehdottoman luotettavasti. Ks. tarvittaessa yli 900 positiivista palautettani, mutta postin toiminnasta en voi ottaa vastuuta eli siinä riski ostajalla. Pakkaan kyllä huolellisesti.

Huomaa, että myymäni tavara ei ole uutta, vaan varsin iäkästä antiikkitavaraa, joten pientä kulumaa siinä voi aina olla, minkä hyväksyt huutaessasi. Olen luetellut tässä kaikki mahdollisesti puutteet, niin täsmällisesti kuin kykenen. Katso kuvat huolellisesti ja käytä omaa harkintaasi.

Kuvataide on hyvä keräilykohde. Tällaisten taiteilijoiden työt, joille on arvostusta piisannut näinkin pitkään ovat hyviä arvonsäilyttäjiä varsinkin näin epävarmoina aikoina. Monet sijoitusasiantuntijat suosittelevat taidetta sijoituksena. Pääsee helposti ja pienellä pääomalla alkuun taidekeräilijänä ja samalla nauttimaan taiteesta. Etsi omat suosikkisi.

Katso muutkin kohteeni. Myynnissä taidetta maamme johtavilta matrikkelitaiteilijoilta ja vanhan ajan hohtoa! Myöskin Aukusti Koivistolta teos ja paljon Oulun alueen maalareilta!

© Myynti-ilmoituksissani julkaistun tekstin kopiointi ja julkaiseminen ilman lupaa tekijänoikeuslainsäädännön nojalla kielletty. Kirjoittamieni teos- ja taiteilija-analyysien varastaminen on rikos.

Hakusanoja: Pentti Koivisto, matrikkeli, taiteilijamatrikkeli, kuvataiteilijamatrikkeli, matrikkelitaiteilija, öljyväri, öljyvärityö, öljyvärimaalaus, museo, museotyö, museomaalaus, maalaus, museotaso, museotasoa, Oulu, antiikki, koti keräily, vintage, vanha, taide, taideteos, kuvataide, taulu, teos, Lappi, 1940-luku, 1940-luvun, 40-luku, 40-luvun, 1948.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


375 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 9.4.2024 15:39
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.