Kuvaus

Osmo Tiililä: Kuolema
ISBN: 951600251X
Kustantaja: Kirjaneliö
Kieli: Suomi
Painovuosi: 1972, 2. painos
Sivumäärä: 121
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: Tyydyttävä

Muuta: Kansissa kulumaa ja nuhruisuutta; nidonta irti selkämyksestä; ensimmäisen sivun yläreunassa vanha omistuskirjoitus.

"Nykyisin on suurempana vaarana unohtaa kuolema kuin muistaa sitä liian paljon, totesi professori Osmo Tiililä tämän kirjan ensimmäisen painoksen alkulauseessa. Alkulauseen toiseen painokseen hän kirjoitti vähän ennen kuolemaansa. Tekijä tutkiskelee monesta näkökulmasta kuolemaa, ’tuota hirvittävää vihollista’, jonka edessä useimmat ovat lohduttomia. Hän selvittelee kristillistä käsitystä kuolemasta opillisena kysymyksenä ja luo myös lyhyitä katsauksia kristinuskon ulkopuolella syntyneisiin ajatussuuntiin. Mutta samalla hän on tiukasti Raamatun sanaan pitäytyvä julistaja. Kuoleman tulon varmuus vaikuttaa kaikessa mahtavana taustana. Näin ihmisen käsitys kuolemasta määrää hänen elämänsä perussuunnan. Kirjoittaja tahtoo opastaa lukijoitaan kuolemaan siten, ettei se pitäisi häntä ahdistuksen ja pelon vallassa."

"(Wikipedia:)

Osmo Antero Tiililä (3. maaliskuuta 1904 Tampere – 16. joulukuuta 1972 Helsinki) toimi Helsingin yliopiston dogmatiikan professorina 1939–1967. Hän oli paitsi professori ja tutkija myös tuottelias kirjoittaja ja suosittu kristillinen puhuja, joka kokosi suuret kuulijajoukot. Hänen kiinnostuksensa tutkijana suuntautui erityisesti herätysliikkeisiin. Hän oli pidetty luennoitsija, mutta myös vaativa opettaja ja joidenkin mielestä pelottavakin. Yleisesti häntä pidettiin aikakautensa vaikuttavimpana opettajana Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa.

Sotien jälkeisenä aikana Tiililästä tuli kirkon konservatiivisen opposition teräväsanainen johtaja, kiistelty hahmo ja kirkon ankara arvostelija. Hän arvosteli kirkkoa hengellisen tehtävän laiminlyömisestä ja keskittymisestä yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Tiililä vastusti voimakkaasti Suomen luterilaisen kirkon maallistumista ja kärjisti vastalauseensa eroamalla kirkosta syksyllä 1962. Tapaus herätti suurta huomiota julkisuudessa, sillä kirkkoon kuulumattomuutta dogmatiikan professorilta ja tulevien pappien opettajalta pidettiin ennenkuulumattomana.

Vuonna 1967 Tiililä yritti kuitenkin päästä katolisen kirkon jäseneksi tietyin ehdoin, joihin silloinen Helsingin katolisen hiippakunnan piispa Paul Verschuren ei kuitenkaan suostunut.[1]

Tiililän Johdatus teologiaan (1968) on vanhauskoisen luterilaisuuden perusteoksia.kenen mukaan?

Osmo Tiililän isä oli Tampereen yhteiskoulun rehtori Kaarlo Tiililä. Hänen veljenpoikansa on Nokia Oy:n osastopäällikkö (eläkkeellä) ja taiteilija Paul Tiililä.lähde?

Tiililän nimeä kantaa Tiililä-seura, joka kokoontuu Suomen teologisessa instituutissa."

Asiasanat: kuolema, kuoleman merkitys, kuoleman käsitteet, kuoleman filosofia, kuoleman tarkoitus, kuoleman mysteeri, kuoleman käsitykset, kuoleman pelko, kuoleman hyväksyminen, kuoleman prosessi, kuoleman tabu, kuoleman kulttuuriset näkökulmat, kuoleman kokemus, kuoleman jälkeinen elämä, kuoleman rituaalit, kuoleman merkitys uskonnoissa, kuoleman symboliikka, kuoleman lähestyminen, kuoleman psykologia, kuoleman merkitys elämässä, kuoleman valmistelu, kuoleman filosofiset näkökulmat, kuoleman käytännöt, kuoleman hyväksymisen vaiheet, kuoleman rajat, kuoleman kokemukset, kuoleman vaikutus elämään, kuoleman syyt, kuoleman vaikutukset läheisiin, kuoleman yhteiskunnallinen merkitys, kuoleman symboliset merkitykset, kuoleman tulevaisuus, kuoleman uskonnolliset näkemykset, kuoleman kohtaaminen, kuoleman kulttuuriset perinteet, kuoleman ja elämän suhde, kuoleman valmistautuminen, kuoleman hyväksyminen uskonnon kautta, kuoleman kokemus eri kulttuureissa, kuoleman filosofiset pohdinnat, kuoleman kohtaaminen läheisten kanssa, kuoleman vaikutukset yksilöön, kuoleman käsitykset eri uskonnoissa, kuoleman voittaminen uskon avulla, kuoleman mysteerit, kuoleman haasteet, kuoleman ja kuolemattomuuden pohdinnat, kuoleman ja uskonnon yhteys, kuoleman hyväksyminen elämän osana, kuoleman symboliset merkitykset uskonnoissa, kuoleman ja hengellisyyden suhde, kuoleman lähestyminen vanhuuden myötä, kuoleman ja toivon yhteys, kuoleman merkitys yhteiskunnassa, kuoleman ja uskonnon rooli, kuoleman psykologiset vaikutukset, kuoleman ylittäminen, kuoleman ja kuolemattomuuden pohdinta uskonnollisesta näkökulmasta Uskonnonfilosofia, teologia, uskonnollinen, kristillinen, Raamattu, kirkko, seurakunta, evlut, Sielunhoito, kuolemanjälkeinen elämä, kuolema, usko, uskonto, kristinusko

Katso myös muut myynnissä olevat edulliset kirjat ja lehdet!

Samoilla 6,90 € postikuluilla niin monta kirjaa kuin haluat!

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 85 vrk 7 h 22 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 85 vrk 7 h 22 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.