Kuvaus

Neittävän naivistina tunnettun matrikkelitaiteilija Olli Seppäsen (1921-1968) signeerattu öljyvärimaalaus vuodelta 1963.

Signeerattu ”O.S. -63”.

Koko noin 47 x 37 cm (kehyksineen).

Provenienssi: Tullut minulle taiteilijan ystävän kautta, joka maalasi ja teki grafiikkaa hänen kanssaan.

Aika vähän liikkuu, jos juuri ollenkaan enää.

Hienot syksyn värit teoksessa ja harmaata, niin kuin Seppäsen mielestä aina piti olla, että oli taidetta. Muotokuvaankin se pani harmaata, että tuli taidetta.

Kunto: Ikäisekseen hyväkuntoinen. Kehyksissä kulumaa, takana paperissa rispaantumaa.

Säräisniemellä Neittävän kylässä syntynyt Olli Seppänen oli erittäin arvostettu taiteilija, joka vaikutti erityisesti Oulun seudulla. Debytoi taiteilijana 1948 Helsingissä. Teoksia löytyy laaja kokoelma esimerkiksi Oulun taidemuseon ja Sanomalehti Kalevan kokoelmista. Tyyliltään edusti naivismia, joka oli harvinainen valinta ammattitaiteilijalla, joka oli käynyt Kuvataideakatemian. Seppäsen persoonallista tyyliä kutsuttiin neittäväläistyyliksi tai neittäväläiseksi naivismiksi.

Seppäsestä ks:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Olli_Sepp%C3%A4nen

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/olli-seppanen

Kirjallisuutta: Anna-Riikka Hirvonen: Olli Seppänen 1921-1968, Oulun taidemuseo 16.10.-26.12.1993, Oulun taidemuseon julkaisuja 23, Oulu, Oulun taidemuseo.

Huutopakettina 7,95. Postikulut ostajalle. Tai sitten nouto.

Hoidan oman osuuteni ehdottoman luotettavasti. Ks. tarvittaessa yli 900 positiivista palautettani, mutta postin toiminnasta en voi ottaa vastuuta eli siinä riski ostajalla. Pakkaan kyllä huolellisesti.

Huomaa, että huutaessasi hyväksyt mahdolliset puutteet, jotka olen pyrkinyt listaamaan tässä mahdollisimman huolellisesti ja totuudenmukaisesti pettymysten välttämiseksi, mutta en minä tästä mitään moitittavaa löydä.

Kuvataide on hyvä keräilykohde. Hyvä arvonsäilyttäjä näin epävarmoina aikoina varsinkin. Monet sijoitusasiantuntijat suosittelevat taidetta sijoituksena. Jos näitä on jo yli 70 vuotta myyty, niin luulisi arvoa olevan edelleen tulevaisuudessakin. Pääsee helposti ja pienellä pääomalla alkuun taidekeräilijänä ja samalla nauttimaan taiteesta. Etsi omat suosikkisi.

Katso muutkin kohteeni. Myynnissä muutakin kuvataidetta, useampi teos Olli Seppäseltä!

Hakusanoja: Olli Seppänen, matrikkeli, taiteilijamatrikkeli, kuvataiteilijamatrikkeli, matrikkelitailija, öljyvärimaalaus, öljyväri, maalaus, taulu, teos, taideteos, signeerattu signeeraus, Neittävä, Oulu, Säräisniemi, naivismi, naivistinen, kuvataide, maisema, 1960-luku, 1960-luvun, 60-luku, 60-luvun, 1963.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 50 vrk 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

375 € Sulkeutuu 50 vrk 28 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.