Kuvaus

Mikko Alatalo - Kyllä sitä ny ollaan niin neekeriä että - vinyyli 7"single vuodelta 1980.  Klikkaa kuva isommaksi, tuote myydään kuvan mukaisena ja kuvan osoittamassa kunnossa.

Kyllä sitä ny ollaan niin neekeriä, että on Mikko Alatalon esittämä vuonna 1980 julkaistu musiikkikappale. Kappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Mikko Alatalo ja Harri Rinne. Kappale julkaistiin albumilla livealbumilla Elävänä Pispalassa (ja vähän muuallakin) sekä erillisenä singlenä kappaleen ”Parempaa hyvää ja pahempaa pahaa” kanssa.

Kappale alkujaan tehtiin satiiriksi suomalaisten rotuennakkoluuloista, mutta kappale nousi itseään vastaan, kun eräs afrikkalainen opiskelija kertoi Alatalolle pihan lasten kiusaavan häntä laulun sanoin.

Kappaleen ensimmäisessä säkeistössä kaksi ugandalaista tummaihoista miestä kulkee Savossa linja-autolla. He kohtaavat savolaismiehen, joka tiedustelee mistä miehet ovat kotoisin. Miehet vain hymyilevät ja pyörittelevät silmiään, eivätkä ymmärrä miehen puhetta. Savolaismies korottaa ääntä ja kysyy uudestaan, mutta miehet eivät edelleenkään vastaa. Loppujen lopuksi hän suuttuu ja toteaa ”Kylläpä sitä ny ollaan niin neekeriä”.

Toisessa säkeistössä ylä-voltalainen tummaihoinen mies saapuu alahärmäläiseen baariin, jossa pyytää kupin kahvia. Baaritiskillä oleva ”peroksidiblondi” toteaa, että ”kaljaa ei saa, kuin ruoan kanssa”. Mies naurahtaa ja hymyilee, mutta ei ymmärrä neidin puhetta. Neiti korottaa ääntä ja sanoo asian uudelleen, mutta mies ei edelleenkään ymmärrä hänen puhettaan. Loppujen lopuksi tarjoilija suuttuu ja toteaa ”Kyllä sitä ny ollaan niin neekeriä”. Myöhemmin mies saa kahvinsa, mutta on tukehtua siihen kuullessaan baarin jukeboxista Timo Kojon laulavan. Tähän mies itse toteaa suomeksi ”Kylläpä sitä ny ollaan niin neekeriä”.

Hi-Hat
HIS 1058 Vinyl, 7" Single
Made in Finland 1986

Sisältää kappaleet;
A-puoli:
Kyllä sitä ny ollaan niin neekeriä että 3:12

B-Puoli
Parempaa hyvää ja pahempaa pahaa 2:54

Kunto: Sinkkua on soitettu ja sanoisin että VG+

Maksu- ja toimitustapa; Nouto Seinäjoelta ja maksu käteinen/Mobilepay. Lähetän Postitse, jolloin tuotteen hinta + 3,50 € lähetys- ja pakkauskuluihin (pakkaan hyvin) etukäteen tililleni tilisiirtona/Mobilepay.

 

 

 

Hakusanat; 7" single sinkku vinyyli kupletti suomalainen vintage nostalgia nostalginen vanha harvinainen 80’s kasari 1980 80-luku  live kotimainen Suomi suomenkielinen huumori ralli iskelmä pop keräily suomipop Pispala Tampere Folk Rock Schlager Soul hitti

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 104 vrk 5 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 104 vrk 5 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.