Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Mika Wickström: KUNNIAKIERROS. Päällys: Martti Ruokonen. 1998 WSOY.

268-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, lukematon, takakannessa tarran jälkeä, muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kunniakierros (1998) valittiin vuoden 1998 urheiluromaaniksi. Erkka Merilä on lahjakas parikymppinen lempääläisjuoksija, joka on kiinnitetty helsinkiläiseen tähtitalliin. Sen suojissa Erkka voittaa Suomen mestaruuden ja tekee myös uuden upean Suomen ennätyksen. Seuraavaksi tähtäimessä ovat Tukholman EM-kisat. Tulevaisuus näyttää lupaavalta, mutta panoksetkin kovenevat. Erkka lähtee salaperäiselle harjoitusmatkalle valmentajansa kanssa, ja monenlaiset epäilyt alkavat herätä. Tapahtumien ylle laskeutuu outo salailun ilmapiiri, johon kietoutuvat aivan läheisimmätkin ihmiset. Kunniakierros on pelottavan totuudenmukainen ja taitava kuvaus huippu-urheilun maaimasta: valmennus-suhteista, rahasta, julkisuudesta, menestyksestä, tiukoista treeniohjelmista sekä kielletyistä aineista ja niiden ympärillä pyörivästä bisneksestä.

"Wickström valottaa jouhevasti kulkevan juonen kautta urheiluun liittyviä moraalisia kysymyksiä, etenkin dopingia. Todella vakuuttava ja todenmukainen kirja." - Markus Tiittula, Iltalehti

"Juhani Peltosenn satiirinen Elmo tai Jukka Pakkasen hengästyttävä Viimeinen kilometri saavat rinnalleen Kunniakierroksen." - Rolf Bamberg, Demari

 

2. Mika Wickström: VASTAKARVAAN. Päällys: Martti Ruokonen. 2002 WSOY.

279-sivuinen sidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä, kansipaperissa kulumaa ja tarran jälkiä.

Vastakarvaan (2002) kertoo Kirsistä, kettutarhaajan tyttärestä, joka aloittaa biologian opiskelemisen yliopistossa. Komea, karismaattinen miesluennoitsija opettaa täpötäydelle salille ekologisen anarkismin periaatteita. Kirsin ystävä Rosa tietää, kuinka teoriat sovelletaan käytäntöön. Vähitellen Kirsi tutustuu kokonaiseen joukkoon aktivisteja, myös sellaisiin, jotka iskevät turkistarhoihin ja koe-eläinlaboratorioihin ajaakseen eläinten oikeuksia. Kirsi vihitään salaisuuksien piiriin, vaikka hänellä on toiminnasta epäilyksiäkin. Pian hän on valinnan edessä: kuinka pitkälle hän on itse valmis menemään? Vastakarvaan on taitavasti molempia osapuolia ymmärtäen kirjoitettu kuvaus ajankohtaisesta aiheesta.

Mika Wickström (s. 1965 Tampere) on helsinkiläinen urheilutoimittaja ja kirjailija. Hän kiinnostui kirjoittamisesta lukioikäisenä ja kirjoitti lukion jälkeen useisiin lehtiin pääosin urheilusta. Hän opiskeli suomen kieltä, tiedotusoppia, elämänkatsomus-tietoa ja psykologiaa Turun yliopistossa 1987–1993. Esikoisteos, jalkapalloaiheinen nuortenromaani Hienoosokeria! (1991), sai Tampereen kaupungin kirjallisuus-palkinnon ja oli Topelius-palkintoehdokkaana. Urheilumaailmaan sijoittuvat Wickströmin nuortenkirjoista myös jääkiekkoaiheinen Kypärätemppu (1999) ja pitkänmatkanjuoksua kuvaava Kalkkiviivoilla (2008). Nuortenkirjojen lisäksi Mika Wickström on julkaissut pikajuoksua ja dopingia käsittelevän romaanin Kunniakierros (1998), eläinaktivisteja kuvaavan romaanin Vastakarvaan (2002) ja osin omiin kokemuksiinsa perustuvan rauhanturvaajaromaanin Kuuleeko Beirut Kuuleeko Beirut (2010) sekä tietokirjoja, kuten Helsinki 1952, Helsingin olympiakisojen juhlahistoriikki Helsinki (2002) ja Ilmiö Evilä (2006), henkilökuva kolmiloikkaaja Tommi Evilästä.

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 42 vrk 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 42 vrk 27 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.