Tuote on myyty käyttäjälle Edea79 hintaan 4 €

Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!


1. Marvi Jalo: UNIHEVONEN. Kansi: Pentti Kareinen. 2009 Tammi TamTam (4. painos). 175-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Unihevonen (1976) on Marvi Jalon esikoisteos. Millan on lähdettävä kesälomalla tätinsä luo kokonaiseksi kuukaudeksi. Aluksi kaikki näyttää synkältä, mutta vähitellen löytyy valopilkkujakin, joisa ehdottomasti tärkein on lähistöllä sijaitseva talli. Siellä Millan aika kuluu kuin siivillä, varsinkin kun hän ihmeekseen huomaa tummasilmäisen Tapion pyörivän jatkuvasti mielessä.

Kirja oli Nuortenkirjapöllö-palkintoehdokas 2009. "Unihevonen (1976) on yksi merkittävimmistä kotimaisen hevossarjakirjallisuuden uranuurtajista. Kirja hyödyntää monikerroksisesti symboleita ja myyttejä, mutta siinä on silti hevostyttökirjojen imua ja vauhtia. Unihevonen tarjoaa pureskeltavaa sekä ahmimisikäiselle pikkutytölle että kurttuotsaiselle kirjallisuudentutkijalle. Eläinten kuvaajana Jalo on realistinen: hevoset eivät ole pelkkiä hulmuharjaisia samettiturpia, vaan ihan oikeita eläimiä." - Palkintoraati 

 

2. Marvi Jalo: RATSUTYTTÖ MUUTTAA MAALLE. Kansi: Pentti Kareinen. 2007 Tammi TamTam (4. painos). 101-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ratsutyttö muuttaa maalle (1989) on ensimmäinen Marvi Jalon kirjoittama Ratsutyttö-kirja. Kati Oksalan maailma on romahtamassa. Hänen on jätettävä Helsinki, paras ystävätär Vikki ja ennen kaikkea Rantsun talli ja oma hoitohevonen Deli. Kaikki vain sen takia, että isä on päättänyt mennä uusiin naimisiin sen typerän Sassan kanssa. Sopeutuminen hiljaiselle Pirttijärvelle ei olekaan helppoa, mutta vähitellen Kati huomaa, että voi landella olla hyviäkin puolia... Marvi Jalon kirjoja ahmivat niin heppahullut kuin muutkin nuoret lukijat!

 

3. Marvi Jalo: RAJUT BILEET, RATSUTYTTÖ. Kansi: Pentti Kareinen. 2008 Tammi TamTam (3. painos). 143-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Rajut bileet, ratsutyttö (1991) on kolmas Marvi Jalon kirjoittama Ratsutyttö-kirja. Ratsutytön elämässä on nyt säpinää! Maalla on kaikkea muuta kuin tylsää, niin kuin Helsingistä muuttanut Kati saa pian huomata. Pirttijärvellä järjestetään kesäjuhlat, Kati ja Lintsi ovat mukana näytelmässä. Lisäksi Kati harjoittelee Tähti-tamman kanssa esiintymistä juhlien ajoneuvoparaatissa. Kommelluksia ja jännittämistä riittää, kun kylään ilmaantuu komea italialaispoika Stefano ja Kati törmää raveissa vanhaan ihastukseensa Leksaan. Kun kaikki kilpailut ja muu ohjelma on ohi, ovat edessä varsinaiset bileet...

Marvi Jalon kirjoittaman Ratsutyttö -hevoskirjasarjan päähenkilö on kuudesluokkalainen Kati Oksala -niminen ratsastajatyttö. Ensimmäisessä kirjassa Ratsutyttö muuttaa maalle (1989) Kati muuttaa perheensä kanssa kaupungista maalle. Katin paras kaveri on Makkara eli Margaret Elisabet Lillian Alice Liljendahl. Hänellä on oma poni, jonka nimi on Boni fra Hveravellir eli Poni. Ravitalleilla työskentelevästä Linda Tammisesta eli Lintsistä tulee myös Katin ja Makkaran kaveri. Lintsillä on veli Jukka eli Juke. Lintsin ja Juken isä on kylän tunnetuin juoppo. Katin äitipuoli on oikealta nimeltään Pirkko Alexsandra Lehtivaara, mutta käyttää taiteilijanimeä Sassa Lehti. Katin kotona, eli Sassan tallissa asuu kaksi suomenhevostammaa, jotka ovat siitostammoja. Tytön-Tähti ja Tulileimu, kutsumanimiltään Tähti ja Leimu. Katin oma tammavarsa Vauhti (Tähti-Vauhti) on Tähden, ja suomenhevosori Virhan jälkeläinen. Sarjassa ovat ilmestyneet Ratsutyttö muuttaa maalle (1989), Ratsutyttö ja ravipoika (1990), Rajut bileet, Ratsutyttö (1991), Jahti alkaa, Ratsutyttö (1992), Ratsutytön rekiretki (1993) ja Ratsutyttö ja rakkaus (1994).

Marvi Jalo (s. 1949 Turku) on suomentaja, toimittaja ja kirjailija. Hänen tuotantonsa koostuu enimmäkseen nuorille suunnatuista hevoskirjoista. Varsinkin varhaisimmissa teoksissa on kuitenkin hevosten ohella muitakin teemoja ja hevosista kerrotaan käytännönläheisesti. Marvi Jalo on kirjoittanut kirjoja myös yhdessä sisarensa Merjan kanssa. Marvi Jalo on työskennellyt avustajana harrastus- ja lastenlehdissä Villivarsa, Hevoshullu, Tuikku ja Lastenmaa.  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 16.5.2024 16:54
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.