Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Marvi Jalo: RATSUTYTTÖ MUUTTAA MAALLE. Kansi: Pentti Kareinen. 2007 Tammi TamTam (4. painos). 101-sivuinen nidottu kirja, kannen nurkissa taittumia, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ratsutyttö muuttaa maalle (1989) on ensimmäinen Marvi Jalon kirjoittama Ratsutyttö-kirja. Kati Oksalan maailma on romahtamassa. Hänen on jätettävä Helsinki, paras ystävätär Vikki ja ennen kaikkea Rantsun talli ja oma hoitohevonen Deli. Kaikki vain sen takia, että isä on päättänyt mennä uusiin naimisiin sen typerän Sassan kanssa. Sopeutuminen hiljaiselle Pirttijärvelle ei olekaan helppoa, mutta vähitellen Kati huomaa, että voi landella olla hyviäkin puolia... Marvi Jalon kirjoja ahmivat niin heppahullut kuin muutkin nuoret lukijat!

 

Marvi Jalon kirjoittaman Ratsutyttö -hevoskirjasarjan päähenkilö on kuudesluokkalainen Kati Oksala -niminen ratsastajatyttö. Ensimmäisessä kirjassa Ratsutyttö muuttaa maalle (1989) Kati muuttaa perheensä kanssa kaupungista maalle. Katin paras kaveri on Makkara eli Margaret Elisabet Lillian Alice Liljendahl. Hänellä on oma poni, jonka nimi on Boni fra Hveravellir eli Poni. Ravitalleilla työskentelevästä Linda Tammisesta eli Lintsistä tulee myös Katin ja Makkaran kaveri. Lintsillä on veli Jukka eli Juke. Lintsin ja Juken isä on kylän tunnetuin juoppo. Katin äitipuoli on oikealta nimeltään Pirkko Alexsandra Lehtivaara, mutta käyttää taiteilijanimeä Sassa Lehti. Katin kotona, eli Sassan tallissa asuu kaksi suomenhevostammaa, jotka ovat siitostammoja. Tytön-Tähti ja Tulileimu, kutsumanimiltään Tähti ja Leimu. Katin oma tammavarsa Vauhti (Tähti-Vauhti) on Tähden, ja suomenhevosori Virhan jälkeläinen. Sarjassa ovat ilmestyneet Ratsutyttö muuttaa maalle (1989), Ratsutyttö ja ravipoika (1990), Rajut bileet, Ratsutyttö (1991), Jahti alkaa, Ratsutyttö (1992), Ratsutytön rekiretki (1993) ja Ratsutyttö ja rakkaus (1994).

Marvi Jalo (s. 1949 Turku) on suomentaja, toimittaja ja kirjailija. Hänen tuotantonsa koostuu enimmäkseen nuorille suunnatuista hevoskirjoista. Varsinkin varhaisimmissa teoksissa on kuitenkin hevosten ohella muitakin teemoja ja hevosista kerrotaan käytännönläheisesti. Marvi Jalo on kirjoittanut kirjoja myös yhdessä sisarensa Merjan kanssa. Marvi Jalo on työskennellyt avustajana harrastus- ja lastenlehdissä Villivarsa, Hevoshullu, Tuikku ja Lastenmaa. 

 

2. Hanna Kasurinen: PONITYTTÖ IIDA TUNTURISSA. Kansikuva: Milja Holländer. 2004 Kolibri.

95-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Ponityttö Iida tunturissa (2004) -kirjassa Hongan ponitallin väki pääsee viikoksi lomalle Lappiin. Ja mikä parasta – naapurin poikakolmikko lähtee mukaan! Tunturitallin omistaja on ystävällinen ja mukava Inari. Ratsastusretkistä lumisilla poluilla tulee ikimuistoisia elämyksiä, sillä Inari on suunnitellut joka reitille jonkin yllätyksen! Lopulta pojatkin uskaltautuvat vaihtamaan hiihtohissin hevosen satulaan. Mutta juuri silloin arvaamaton sää peliin vaarallisella tavalla...
 
Hanna Kasurinen on julkaissut kaksi ponityttö Iidasta kertovaa kirjaa: Ponityttö Iida rakastuu (2004) ja Ponityttö Iida tunturissa (2004). Kirjojen henkilöitä ovat Iida Honkanen, hänen paras ystävänsä Anni Salmi (”Ansku”), Sini ja Sara Honka ja heidän äitinsä, Hongan tallin omistaja Sirpa Honka sekä Hongan naapuruston pojat Kimi, Juke ja Tepi.

 

3. Johanna Tuomola: ÄLÄ HELLITÄ, KATI. 1996 Karisto (2. painos). 142-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Älä hellitä, Kati (1996) on Johanna Tuomolan seitsemäs Kati-sarjan hevosaiheinen kirja. Kotitallin arkirutiineihin tulee vaihtelua, kun Jukan Ruotsissa asuva Pentti-veli ilmestyy yllättäen vierailulle. Kaikki ihastuvat iloiseen ja seuralliseen Penttiin, vain Jukka suhtautuu häneen kummallisen torjuvasti. Veljekset eivät ole tavanneet toisiaan kymmeneen vuoeen, eikä Jukka ole milloinkaan kertonut veljestään. Pentti seuraa kiinnostuneena ratsastustallin toimintaa ja innostaa Katia lähtemään mukaansa Ruotsiin kilpailuihin. Niin sitten käykin, että Kati ja Ortes seilaavat Pentin kanssa lahden toiselle puolelle. Mutta matkasta tuleekin Katille painajainen...

Johanna Tuomola (s. 1961 Helsinki) asuu perheineen Lohjalla. Lopetettuaan koulunkäynnin kuusitoistavuotiaana hän lähti hoitamaan ravihevosia ja toimi pitkään hevosalalla. 1990-luvulla hän kirjoitti kahdeksanosaisen nuortenkirjasarjan, jonka päähenkilö on hevosia rakastava Kati. 2000-luvun alussa Tuomola jäi täysiaikaiseksi kirjailijaksi ryhtyen kirjoittamaan dekkareita, joiden päähenkilö on rikosylikonstaapeli Noora Nurkka, ja joiden tapahtumat sijoittuvat Lohjalle. Johanna Tuomolan hevosaiheiset kirjat ovat Tallinovet auki! (1990), Talleilla tapahtuu (1991), Ratsutallin Kati (1992), Vauhdilla esteistä, Kati (1993), Kevyttä laukkaa (1994), Koeta kestää, Kati (1994), Älä hellitä, Kati (1995) ja Kaikkea sattuu, Kati (1996) ja dekkarit Tummissa vesissä (2009), Sieppaus (2010) Petoksen anatomia (2011), Minkä taakseen jättää (2012) ja Murhaaja vierelläsi (2013). Tuomola on julkaissut myös lastendekkarit Jäätelökioskin arvoitus (2012), Kadonneiden rahojen arvoitus (2013) ja Lemmikit pulassa (2013).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 99 vrk 18 h 7 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 99 vrk 18 h 7 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.