Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hyvästä on helppo pitää -kirjassa Markku Soikkeli selittää aikaamme riivaavia ilmiöitä kulttuurikriitikon näkökulmasta. Miksi kännykät tekevät aikakaudestamme vaarallisen helpon? Mihin tarvitaan karvafobiaa, napapaitoja ja hymyileviä poliitikkoja? Esseissä pohditaan erikseen kirjallisuuden uusia ilmiöitä, kuten sarjamurhaajatarinoita, proosarunoutta ja sarkasmin tarvetta katastrofien yhteydessä. Uudenlaiset suuret kertomukset kamppailevat lukijoiden suosiosta.

Markku Soikkeli (kirjailijanimi M. G. Soikkeli, s. 1963) on suomalainen kirjallisuudentutkija, kriitikko ja tieteiskirjailija. Koulutukseltaan Soikkeli on filosofian tohtori ja hän on työskennellyt Tampereen yliopistossa Suomen kirjallisuuden assistenttina ja lehtorina. Lisäksi Soikkeli on toiminut Turun yliopiston kotimaisen kirjallisuuden lehtorina ja myös vastaavana professorina. Soikkeli toimii myös kriitikkona ja arvostelee elokuvia sekä kirjallisuutta. Soikkeli oli mukana Yle TV1:n ohjelmassa Kirja A & Ö vuoteen 2000 asti.

Kaunokirjailijana Soikkeli käyttää nimeä M. G. Soikkeli. Soikkeli on julkaissut useita novelleja, erityisesti Portti-lehdessä. Hänen novellikokoelmansa Marsin ikävä ja muita kertomuksia ilmestyi 2007 Turbator-kustantamon julkaisemana. Esseekokoelmassaan Hyvästä on helppo pitää (2007) Markku Soikkeli pohtii erilaisia nykyajan yhteiskunnan ja kirjallisuuden uusia ilmiöitä. Hänen ensimmäinen romaaninsa oli Vaskikirjat-kustantamon 2010 julkaisema Kuninkaantekijät.

Vuodesta 2013 alkaen Soikkeli on ollut vapaa kirjoittaja. Hänen uusimmat tietokirjansa ovat scifiä käsittelevät Tieteiskirjallisuuden käsikirja (2015) ja Tieteiselokuvan käsikirja (2016), sekä tutkimus rakkauskirjallisuuden historiasta, Tuttua lemmentouhua (2016).

Soikkeli osti 2016 yhdessä Saara Henrikssonin kanssa verkkolehti Illusionistin oikeudet.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


11 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 15.4.2024 5:03
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.