Kuvaus

Mari Räsänen: YSTÄVÄ KAIKKIALLA: KERTOMUS MATKASTA. 1981 WSOY. 167-sivuinen sidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.
 
Ystävä kaikkialla: Kertomus matkasta (1981) on Mari Räsäsen esikoisteos. Ateneumin taideopiskelija kuvaa matkaansa Amerikkaan, taiteenopiskeluun, kokemuksiin ja ihmisiin, siirtyy ilmavasta elämyksestä toiseen. Lyhyet episodit liittää yhteen ystävyys. Kertoja yrittää kokea erilaisten ja eri kansallisuuksiin kuuluvien ihmisten todellisuuden. Merkittävät kohtaamiset eivät välttämättä kestä pitkään. Tärkeintä on elämys, halu ymmärtää toista ihmistä, yhteisyyden tunne. Kirja pysähdyttää niin nuoren kuin aikuisenkin pohtimaan edes hetkeksi elämän ja koko maapallon merkitystä. Kuvausta havainnollistavat tekijän piirrokset.


Mari Räsänen (s. 1960 Helsinki) on helsinkiläinen vapaa taiteilija. Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Keravan lukiosta hän oli 1978–79 Yhdysvalloissa Kansasin yliopistossa stipendiopiskelijana. Hän oli mukana Ylioppilasteatterin toiminnassa 1979–81. Hänen ensimmäiset osallistumisensa taidenäyttelyihin olivat 1979. Räsänen valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 1985. Toimittuaan päätoimisen kuvaamataidon opettajana Vantaan lasten ja nuorten kuvataidekoulussa 1987–88 hän jäi vapaaksi taiteilijaksi. Hän on käyttänyt taitelijana myös nimeä Mari Rogers. Mari Räsänen on julkaissut teokset Ystävä kaikkialla: Kertomus matkasta (1981) ja Syliunta (1989 nimellä Mari Rogers) sekä runoja Sanni Sepon valokuvateoksessa Palstat (2009). Räsänen on tehnyt kirjakuvituksia nimellä Mari Rogers.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 112 vrk 4 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 112 vrk 4 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.