Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Cingiz Safiullan kokoama tietopaketti Mannerheimiin liittyvistä kulkuvälineistä, kuten autoista, junista ja lentokoneista, tuo uutta tietoa Mannerheimin tästä puolesta. Vaikka häneen liittyviä kirjoja on julkaistu pitkälti kolmattasataa, ei aiheesta ole koskaan aikaisemmin esitetty näin laajaa ja yksityiskohtaista tarkastelua. Mannerheimille laatu oli tärkeätä, samoin luotettavuus ja aikatauluista kiinni pitäminen. Laatua kuvaa hänen omistamiensa tai hallinnassaan olleiden ajoneuvojen merkit ja mallit. Useimmat hänen 1920-luvun aikaiset autonsa olivat isoja avoautoja, myöhemmin ne muuttuivat pääasiassa seitsemän hengen umpikorisiksi sedaneiksi. Laatua kuvaavat mm. ainoa Suomen rekisterissä ollut ranskalainen Avions Voisin, amerikkalaiset Flint, Packard ja Cadillac, saksalaiset Benz ja Mercedes-Benz. Eräitä näistä kuvataan kirjassa auton historiasta nykypäivään.

Kesäkuun 4. 1942 oli Mannerheimin 75-vuotissyntymäpäivä ja koko maailmanhistorian kannalta harvinaisen merkittävä. Juhlapaikalle, silloisen Imatran naapurissa sijainneen Ruokolahden Kaukopään tehtaiden ratapihalle, keskittyivät päivän tapahtumat. Lukuisat lentokoneet toivat vieraita Immolan lentokentälle, junat Saunaniemen ja Saimaanhovin väliseen maastoon, puhumattakaan autojen laajasta kirjosta. Kirja tuo uuden tulkinnan pitkään eläneistä legendoista, mm. Hitlerin koneen törmäysvaarasta Kaukopään tehtaiden 126 metriä korkeaan savupiippuun, koneen laskutelineen syttymisestä tuleen Immolan kentällä, koneen laskeutumissuunnasta ja ns. salaisesta äänityksestä. Tämä legenda tulkitaan todisteiden valossa täysin uudella tavalla esitellen
myös selkein kuvin sen ajan äänityslaitteet ja -tekniikka.

Mannerheimia henkilönä kuvaa erinomaisella tavalla Mannerheimin ystävä, saksalainen kenraali ja kolmannen valtakunnan Suomessa Päämajassa toiminut edustaja Waldemar Erfurth, joka kertoo päiväkirjassaan:
Hän on aatelismies, jolle on ominaista syvä inhimillisyys, hienoin kulttuuri ja laaja sivistys, ihailtava mielentyyneys ja vastuuntuntoisuus. Tällaista jalojen tunteiden ja merkittävän lahjakkuuden yhdistymää tapaa harvoin, useimmiten vain vanhojen sukujen viimeisissä vesoissa. Marsalkka Mannerheimissa olen oppinut tuntemaan todella suuren michen, kenraalin Jumalan armosta, laajakatseisen valtiomichen, synnynnäisen kansanjohtajan. Hän on aina ajanut Suomen kansan parasta, mutta samalla yrittänyt ratkaista kaikki aikansa ongelmat todellisena eurooppalaisena.

9789525 805338

Suomessa painettuja suomalaisia kirjoja

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
20 €
Ilmoitus on sulkeutunut 9.5.2024 14:16
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.