Kuvaus

Kaksi Maila Talvion elämänkerran kaksi osaa - 1) Tyyni Tuulio: Maila Talvion vuosikymmenet. I osa: JA 2) Tyyni Tuulio: Miala Talvion vuosikymmenet. II osa - myydään yhteishintaan 10  euroa + toimituskulut 7 euroa = 17 euroa (HUOMIO! Samaa pakettiin mahtuu halutessa vielä muitakin saman myyjän kirjoja)

  • WSOY, 1964, 1965; kaksi kovakantista volyymiä kansipaperilla; 439 + 581 sivua; kuvia ja hakemisto
  • Kansipapereissä kulumaa ja niiden reunoissa kääntöpuolelta paperiliuskoilla korjattuja repeämiä. Kirjojen ensimmäsiltä sivuilta poistettu nimmari, jonka jäljiltä kulumaa ja "haamuja" paperissa. Muuten ihan ok kuntoiset kirjat.
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

TÄSSÄ MYYTÄVÄT KIRJAT SIIS:

1) Tyyni Tuulio: Maila Talvion vuosikymmenet. I osa (1871-1911) (toinen painos 1964)

2) Tyyni Tuulio: Miala Talvion vuosikymmenet. II osa (1911-1951) (1. painos 1965)

Maila Talvion (1971-1951) vanhemmat olivat Hartolan kappalainen, myöhemmin kirkkoherra Adolf Magnus Winter (1828–1880) ja Julia Malvina Bonsdorf (1836–1926). Perheessä oli yhdeksän lasta. Maila Talvion isä kuoli Mailan ollessa yhdeksänvuotias, minkä jälkeen perhe muutti syrjäiselle Nipulin maatilalle. Siellä Talvio tutustui myös torpparilaitokseen ja sen epäkohtiin, joita hän myöhemmin käsitteli teoksissaan. Talvio kävi Helsingin suomalaisen tyttökoulun, josta valmistuttuaan hän palasi 16-vuotiaana sisarustensa kotiopettajaksi. Samalla Talvio aloitti myös kirjoittamisen. Vuonna 1890 hän tapasi kielitieteilijä J. J. Mikkolan ja avioitui tämän kanssa 1893.

Muutettuaan Helsinkiin Talvio tutustui miehensä välityksellä Päivälehden piirissä toimiviin kirjailijoihin ja runoilijoihin, kuten Kasimir ja Eino Leinoon. Talvio alkoi myös itse kirjoittaa Päivälehteen ja Suomen Kuvalehteen ja taisteli sortovuosien aikana Suomen oikeuksien puolesta. Talvio matkusteli miehensä kanssa useita kertoja Keski- ja Itä-Euroopassa ja opiskeli samaan aikaan puolan kieltä ja käänsi suomeksi useita puolalaisen kirjailijan Henryk Sienkiewiczin teoksia. Talvion kotonaan Helsingissä pitämä kirjallinen salonki tuli tunnetuksi...

hakusanat: venejän vallan aika autonomian aika Suomen historia elämänkerrat naiskirjailijat suomalaiset kirjailjat Suomen kirjallisus kirjallisuuden historia Satakunta torpparilaitos säätyyhteiskunta raittiusliike suomen kieli suomen kielen asema 1918 talvisota jatkosota Itä Hämeen kansanopisto 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 61 vrk 18 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 61 vrk 18 h 12 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.