Kuvaus

Huom Toimitus Kulut VAIN =  +2, 80€

 

  • Kirja on tarkoitettu sekä yleisteokseksi että oppikirjaksi kaikille maahanmuuttajatyössä oleville sekä yleisempään käyttöön maailmankuvan avartajana.

Pakolaisuus on pitkä ja monivaiheinen prosessi, loputon matka, joka ei tunnu päättyvän milloinkaan pakolaisten näkökulmasta. Erityisen vaikea heidän on tottua sukupuolten ja -polvien välisiin eroihin Suomessa , uudessa kotimaassaan. He saapuvat miesvaltaisista, monen sukupolven perheyhteisöistä, jotka Suomessa eivät ole mahdollisia. Naisten asema vahvistuu, kun he pääsevät opiskelemaan, työelämään ja saavat käyttöönsä omaa rahaa, mikä ei ole ollut kotimaassa mahdollista. Tilanne on toiminut Somaliassa ja Vietnamissa, mistä he lähtivät. Vaikeinta näyttää olevan miesten sopeutuminen. Miehet ovat vaikeuksissa, koska monilla ei ole työpaikkaa ja perheen sisäinen järjestelmä muuttuu. Pakolaiset kokevat suurimmaksi ongelmakseen Suomessa työttömyyden ja suomalaisten suhtautumisen heihin. Suomalaisen yhteiskunnan on otettava pakolaisuuden haasteet vastaan. Se, että pakolaisuus ei tunnu päättyvän Suomen kansalaisuudesta huolimatta, on heille kipeä  asia. Turvallisuuden tunteen pakolaiset saavat siitä, että he kokevat voivansa harjoittaa Suomessa oman uskontonsa menoja ja tapoja. Suomalaisten yliopistojen ja oppilaitosten olisi avattava koulutusohjelmia, joiden kautta pakolaiset ja maahanmuuttajat voisivat tulla kulttuurinsa asiantuntijoiksi. Pakolaiset ovat voimavara, jota suomalainen yhteiskunta ei ole oppinut tuntemaan eikä hyödyntämään.

Tutkimuksessa kuvataan pakolaisuuden kulkua rajanylityksinä sekä pakolaisten kokemuksia heidän kertominaan. Kohteena olevat kaksi pakolaisryhmää,
vietnamilaiset ja somalialaiset, ovat tulleet Tampereelle eri statuksilla: kiintiöpakolaisina, turvapaikanhakijoina ja perheenyhdistämisen kautta.
Tutkimus on suoritettu 1990-luvun lopulla, jolloin pakolaisten määrä lisääntyy Suomessa ja luodaan ensimmäistä kertaa kansallista pakolaispolitiikkaa. Pakolaisuuden tutkiminen edellyttää haastateltavien halua kertoa ja jakaa tutkijan kanssa kokemuksiaan, jotka ovat yksilöille henkilökohtaisia ja satuttavia. Haastattelututkimuksessa analysoidaan pakolaisuuden prosessia sekä pakolaisten kerrottua elämää. Samat ihmiset ovat tutkimuskohteina sekä yksilöinä että hallinnollisesti eri statusten ja yhteisöjen edustajina; heillä on mm. erilainen kulttuuri, uskonto, kieli ja erilaiset pakolaiskokemukset. Perusaineisto on koottu haastatteluin, joista hahmottuu jokaisen elämäntarina. Nämä kertomukset etenevät juonellisesti, ja kaikissa esiintyy alkutila, muutos sekä lopputila. Pakolaisuuden etenemisen tarkastelun kehyksenä on van Gennepin siirtymäriittiteoriaan soveltama kolmivaiheinen tutkimusmalli, jota olen täydentänyt neljännellä vaiheella - näistä rakentuu pakolaisuuden prosessin kuvaukseni: Irtaantuminen merkitsee pakoon lähtöä, pakomatkaa ja laittomuutta. Välitilassa pakenijat pääsevät pakolaisuudessaan laillisuuden piiriin. Kotimaa ja aiempi elämä ovat jääneet taakse ja odotetaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Liittymisvaiheessa pakolaisten oikeudellinen asema vakiintuu, ja heistä tulee kuntalaisia, tamperelaisia ja vähitellen Suomen kansalaisia. Asettuminen ja elämä Suomessa pääsevät käyntiin, kun ihmiset löytävät oman paikkansa ja tilansa. Tarina etenee kronologisesti tapahtumaketjuna, jolle merkitystä antavat pakolaisuuden alun ja päättymisen epäselvyys. Tutkimukseni osoittaa, kuinka haastateltavien perheyhteisöjen ja oman kulttuurin merkitykset jatkuvat ja muuttuvat transnationaalisiksi pakolaisuuden edetessä eri maihin. Heidän perheidensä monisukupolvisuuden piirteet katoavat ja sosiaaliset verkostot supistuvat. Uudessa elämäntilanteessa kollektiivinen kulttuuri etsii uomiaan ja erilaisuus tuntuu suhteessa sekä vanhaan että uuteen kotimaahan. He kokevat olevansa diasporassa yhä pakolaisina ja eri asemassa kuin valtaväestö. Vaikka heidän identiteettinsä hämärtyy, kotimaan kulttuurin ja uskonnon merkitykset korostuvat. Hyviltä tuntuvat ne kokemukset, jolloin he voivat tilanteen mukaan yhdistää alkuperäistä ja uutta kulttuuriaan. Pakolaisuus on monille loputon matka oman tilan, paikan ja minuuden etsimisessä.
 

  •  
  • Loputtomalla matkalla : kertomuksia pakolaisuudesta / Marja Pentikäinen ; Lassi Saressalo (toim.).
  • Kieli:suomi
  • Julkaistu:Tampere : Etnika, 2005
  • Painettu/Valmistettu:(Helsinki : Hakapaino)
  • Ulkoasu:252 s. : kuvitettu., karttoja. ; 25 cm.
  • Huomautus:Pohjautuu tekijän Helsingin yliopistossa hyväksyttyyn väitöskirjaan Loputon matka.
  • Tiivistelmän kieli:swe eng
  • ISBN:951-97889-5-6 (nid.)

 

  • Jos haluat useamman:  7€  Kuluilla  =  R A J A T O N määrä Kirjoja / CD / DVDym painoon, KPL määrään tai kokoon katsomatta.
  •  
  • Voit myös tehdä PAKETTI TARJOUKSEN useammalle samaan lähetykseen
  • Paketille myös NOUTO = OK 
  •  
  • TEE PAKETTI alhaalla Kaikki linkit 
  •  
  • TÄMÄN kohteen kulut PELKÄSTÄÄN löydät : Maksaminen ja toimitus

 

+50€ (yli) ostokset ILMAN KULUJA !

 

Etsitkö jotain ? HAKU Linkki kaikkiin kohteisiini:

TEE HAKU Tekijä / Teos listattuihin kohteisiini:

 

L I N K I T 

Tietokirjallisuus 

 

Harrastekirjallisuus 

Kaunokirjallisuus 

KAIKKI KIRJAT  ( kaikissa alaosastot ):

 

KAIKKI osastot

DVD 

Blu-ray 

 

 

Lyhenteitä:

SKP= sidottu kovakantinen kansipaperit
sid= sidottu, kovakantinen ( harvoin myös pehmeä kantinen ) joko kuvakansi tai kansipaperiton ( mainittu)
nid =  nidottu, pehmeäkantinen

Kierre / Rengasselkä= Reijitetyt sivut metalli/ muovi kierteessä kiinni, sivuja voi kääntää vapaasti ympäri ym

Pokkari= Pocket eli taskukokoinen, usein ns massajulkaisu marketteihin ym kaikki nidotut EI näitä

OMISTE=  omistajan nimi tai onnittelu kirjan alussa ns. esisivulla

KP= Kirjaston poisto kirja, voi olla muovitettu, leimoja ym, vanhoissa/ koulujen tai laitosten vähemmän

UV / UUS / UUSI- (mukana - miinus merkki)  = Uuden veroinen 

HYVÄ + / -  plus tai miinus 

CD tai DVD + / - = + plus tarkoittaa ON MUKANA ja miinus EI mukana, jos ei mainittu erikseen ilmoituksessa sitä EI ole mukana vaikka se jukaisuun tai sarjaan kuuluisikin. Levyt usein saa jälkeä kovasta muovitaskusta, kuljetuksessa tms vaikka olisivat olleet poistumatta kuoristaan alusta asti.

 

Lähes kaikissa kohteissa on enenmän tai vähemmän käsittelyn / kuljetuksen / varastoinnin jälkiä esim kirjojen kansissa. 

Voit myös kysyä tarkemman katsauksen kohteen kunnosta ennen huutoasi, jos olet esim keräilijä tai muuten kaipaat lisätietoa. Luokitukset pitää paikkaansa lähes kaikissa kohteissa. 

Kunto takuu olemassa, mahdolliset mainitsemattomat viat ovat vahingossa huomaamatta jääneitä virheitä. OTA YHTEYTTÄ ennen kuin annat nega/neutraali palautteen, sovitaan asia! En ole 24 / 7 tavoitettavissa, viikonloput poissa. Tekstiviesti nopein.

JOS ON KOVA KIIRE =  KYSY ENNAKKOON. Toimitus useimmiten lähi päivinä maksun saavuttua (sait palautteen) voi venyä pidempäänkin. Huomio viikonloput ja juhlapyhät.


Voittajalle tulee tilitiedot Huuto.net automaattisen vakioviestin lopussa (alhaalla).
Muista ilmoittaa maksaessasi kohteen N I M I.

Ei postin paketti automaattia lähellä/käytössä.

Profiilista löytyy ajankohtaista tietoa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 114 vrk 4 h 42 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3,70 € Sulkeutuu 114 vrk 4 h 42 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.