Kuvaus

Liisa Suurla: SUKELLUS JA MUITA KIRJOITUKSIA. 1991 Kirjapaja. 168-sivuinen sidottu kirja, kansipaperin nurkissa pientä kulumaa (ks. kuva), itse kirja ehjä ja siisti, kannen ja esilehden välisellä tyhjällä lehdellä peitetty merkintä, ei muita merkintöjä.

Sukellus ja muita kirjoituksia (1991) sisältää monipuolisen kirjoittajan ja kulttuuripersoonan Liisa Suurlan kertomuksia ja esseitä, joissa arkipäivän todellisuus, nähdyt elokuvat, tehdyt matkat, luetut kirjat ja eletyt elämykset asettuvat uuteen valoon. Nainen suostuu äidiksi, musta muuttuu siniseksi, mahdoton käy mahdolliseksi. Kiihkeästi Liisa Suurla hakee elämän syvempää merkitystä. Hänen pohdintojensa kohteita ovat mm. rakkaus, pelko, itsensä hyväksyminen, luonto, ystävyys, lasten ja nuorten haavoittuvuus, oikeus elää ja oikeus kuolla. Liisa Suurla tutkii myös myyttejä ja uskontokulttuuria. Hän kirjoittaa Mariasta, Joosefista, Juudaksesta ja Pyhästä Antoniuksesta ikään kuin he olisivat naapureita, mutta kaiken takana on viesti: maailmankaikkeus toimii kahden vastakkaisen energian, miehen ja naisen varassa.

Liisa Mäntymies (s. 1947 Kuusankoski; os. Partanen, 1975-92 Suurla) on helsinkiläinen toimittaja, kirjailija ja kouluttaja sekä terapeutti ja työnohjaaja. Ennen jäämistään 1988 freelanceriksi hän toimi mm. WSOY:n kirjallisen osaston sihteerinä 1970-73, Suomen Maakuntakirjailijat ry:n toiminnanjohtajana 1973-76 ja Maaseudun Sivistysliiton kulttuurisihteerinä 1976-88. Liisa Suurla on julkaissut romaanit Suru, ankara ilo (1987) ja Aramnaas (1990), kertomuksia ja esseitä sisältävän teoksen Sukellus ja muita kirjoituksia (1991), romaanin Posteljooni (1994), taidekirjan Neitsyt Marian kuva-albumi (1995), tutkielma- ja kertomuskokoelman Tänään sunnuntaina (1997) ja joulukertomuksia ja -mietteitä sisältävän teoksen Sydäntalven ruusu; nimellä Liisa Mäntymies novellikokoelman Punainen neiti ja muita salaisuuksia (2000).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 10 h 19 min 48 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 10 h 19 min 48 s

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.