Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Harry Patterson: YÖN VARJOT. Suomentanut Reijo Kalvas. 2009 Bookkari. 175-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä. Suomennos on ilmestynyt Viihdeviikarien kustantamana 1987 (2. painos 1996).
 
Yön varjot (1987; Comes the dark stranger 1962) on maailman suosituimpiin kuuluvan kirjailijan omalla nimellään julkaisema trilleri. Kiihkeä tarina miehestä, joka seitsemän vuoden muistinmenetyksen jälkeen ryhtyy selvittämään, mitä hämärää hänelle on oikein tapahtunut. Mies menneisyydestä saa aikaan pelon ja koston kierteen. Mieheltä on viety seitsemän vuotta elämästä. Koko sen ajan hän on maannut vihanneksena, mutta nyt hän on toipunut tarpeeksi maksaakseen kalavelkansa. Aikaa ei ole paljon ennen viimeistä iltahuutoa, mutta yksi asia on varma: hän ei ole ainoa, jolle kuolinkellot soivat…

Jack Higgins (oik. Harry Pattersson, s. 1929 Newcastle upon Tyne) on tunnettu brittiläinen jännityskirjailija. Harry Patterson julkaisi ensimmäiset teoksensa 1960-luvun alussa omalla nimellään, sittemmin hän on käyttänyt kirjailijanimiä James Graham, Martin Fallon, Hugh Marlowe ja Jack Higgins. Jack Higgins on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan ollut maailman tunnetuimpia ja luetuimpia jännityskirjailijoita. Hän on kirjoittanut yli kuusikymmentä romaania ja hänen teoksiaan on käännetty 55 kielelle. Pattersson asui 12-vuotiaaksi asti Belfastissa Pohjois-Irlannissa, missä hän sai tuntumaa ammuskeluun ja pommi-iskuihin. Kolmivuotisen asepalveluksen jälkeen hän työskenteli sirkuksen apumiehenä, tehdastyöläisenä ja rekkakuskina, mutta kirjoittautui sitten 27-vuotiaana yliopistoon ja suoritti tutkinnot sosiologiasta ja taloustieteestä. Hän asuu Kanaalinsaariin kuuluvalla Jerseyllä. Harry Pattersonin omalla nimellään julkaisemista teoksista ovat suomeksi ilmestyneet Yön varjot (1987; Comes the dark stranger 1962) ja Valhallan vaihtokauppa (1978; The Valhalla exchange 1977). Varsinaisen maailmanmaineensa Jack Higgins saavutti romaanillaan Kotka on laskeutunut (1975; The Eagle Has Landed 1975), joka on toisen maailmansodan aikaan sijoittuva trilleri. Toinen maailmansota luo puitteet myös moniin muihin hänen romaaneihinsa. Higginsin nykyaikaan sijoittuvista romaaneista suurimman suosion ovat saavuttaneet Sean Dillon -kirjat. Kirjailija kertoo aluksi suunnitelleensa päähenkilön kuolemaa ensimmäisen Dillon-romaaninsa Myrskyn silmässä (1992; Eye of the Storm 1992) lopussa, mutta kirjailijan vaimo pelasti tämän karismaattisen hahmon seikkailemaan 18 romaanissa vuoteen 2010 mennessä.

 

2. Lia Matera: KERTAKAIKKISET JÄÄHYVÄISET. Suomentanut Helene Bützow. 1993 Art House. 197-sivuinen nidottu kirja, kannen nurkassa vähän taittumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, esilehdelle kirjoitettu alkuperäisen omistajan nimi ja vuosiluku '-96', ei muita merkintöjä.

Kertakaikkiset jäähyväiset (1993; A radical departure 1988) -teoksen tapahtumat sijoittuvat San Franciscoon. Lakiasiaintoimistossa vakituisen työn saanut oikeustieteen opiskelija Willa Jansson alkaa tottua siihen, että hänen käsityksensä maailmasta murskautuvat. Mutta varsinaisen shokin hän saa, kun hänen pomonsa kuolee lounaalla myrkytykseen. Huonot käänteet jatkuvat, kun Willan äiti, myrkytetyn pomon entinen asiakas, osoittautuu hänen perijäkseen. Willa alkaa tulla epätoivoiseksi; asia on pakko selvittää. Jahti alkaa tuottaa tulosta, kun Willa löytää unohtuneen poikaystävänsä, poliisin, jota vihaa, ja kuuluisan lakitoimiston, joka saa tuskin tilejäänkään täsmäämään. Saalis on kohtalainen, mutta Willa ei vielä tiedä, että pääkohteena on hän itse.

Lia Matera asuu Kaliforniassa Santa Cruzissa, Yhdysvalloissa. Hän valmistui juristiksi Hastings College of the Law´ssa ja toimi opetustehtävissä Stanford Law School´issa ennen kuin jäi täysiaikaiseksi kirjaijaksi. Rikoskirjailijana Materaa on verrattu Edgar Allan Poe´iin. Lia Matera on julkaissut yhdeksän rikosromaania, joista suomeksi ovat ilmestyneet Juristit murhaavat elääkseen (1991; When lawyers fear to tread 1987) ja Kertakaikkiset jäähyväiset (1993; A radical departure 1988).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 21 vrk 9 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 21 vrk 9 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.