Kuvaus

Uudenveroinen ( K4 ) sidos kansipaperit , Tammi 2004 , 242 sivua , kuvitettu. 19 cm , ISBN  951-31-2478-9 sidottu

vaikea Lem

Monet Lemin tieteisromaaneista ovat hyvin vakavia ja kriittisiä, mutta lyhyissä kertomuksissa hän on päästänyt huumorinsa valloilleen. Puolassa 1964 ilmestynyt Konekansan satuja ja tarinoita sisältää 16 tarinaa, joiden henkilöinä on mitä erilaisimpia eri taivaankappaleilla asustavia keinotekoisia olentoja. Luonteenpiirteiltään, varsinkin negatiivisilta, he muistuttavat kovin paljon ihmisiä, mutta heitä eivät meidän maailmamme ja fysiikkamme rajoitukset pitele. Ja tämä antaa Lemille mahdollisuudet huimaan liioitteluun, joka kutkuttaa nauruhermoja mutta samalla valottaa häikäisevän kirkkaasti ihmisluonnon puutteita.

Konekansan keskuudessa ihminen tunnetaan nimellä limaska. Näin kertoo Ionidien kuningas limaskoista pojalleen prinssi Ferrensille: "Tuo galaktinen heimo on syntynyt mystisellä ja vastenmielisellä tavalla. Se tapahtui, kun muuan taivaankappale kerran saastui laajalti. Siellä kehittyivät tuolloin märännihkeät äklöt ja öklöt, rähmiäiset ja lölliöt, ja niistä haarautui limaskojen suku... Aluksi ne olivat kuin villiintynyttä homekasvustoa ja härmää, mutta sitten ne valuivat valtamerestä maalle ja elivät ahmimalla toinen toistaan. ...lopulta ne kohottautuivat pystyasentoon ripustamalla limaisen olemuksensa kalkkirangan varaan ja alkoivat rakentaa koneita. Näistä protomasiinoista syntyivät ajattelevat koneet. Nämä puolestaan loivat älylliset koneet, jotka lopulta antoivat tietoisuuden täydellisille koneille."

Puolalainen Stanislaw Lem on satiirisen ja eettisen tieteiskirjallisuuden kenties merkittävin edustaja, koko kirjallisuudenalan guruksikin mainittu. Hänen pitkä kirjailijanuransa alkoi jo 1940- luvun lopulla. Laajasta tuotannosta on suomennettu 11 teosta sekä yksittäisiä kuunnelmia ja kertomuksia. Lemin teoksia on käännetty 36 kielelle ja myyty 27 miljoonaa kappaletta. Tunnetuin Lemin teoksista on Solaris, kertomus planeetasta joka pystyy ottamaan ihmisen muistoissa elävän olennon hahmon. Se on elokuvattu kahdesti, Andrei Tarkovskin ohjaamana Neuvostoliitossa 1972 ja Steven Soderberghin ohjaamana (pääosassa George Clooney) Yhdysvalloissa 2002. Lem on vuodesta 1983 lähtien asunut Itävallassa

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

Konekansan satuja ja tarinoita

Bajki robotów

Kirja

Lem, Stanislaw 

 ;

Sipilä, Seppo 

 ;

Nissen, Hans , 1976-

Tammi 2004

Monet Lemin tieteisromaaneista ovat hyvin vakavia ja kriittisiä, mutta lyhyissä kertomuksissa hän on päästänyt huumorinsa valloilleen. Puolassa 1964 ilmestynyt Konekansan satuja ja tarinoita sisältää 16 tarinaa, joiden henkilöinä on mitä erilaisimpia eri taivaankappaleilla asustavia keinotekoisia olentoja. Luonteenpiirteiltään, varsinkin negatiivisilta, he muistuttavat kovin paljon ihmisiä, mutta heitä eivät meidän maailmamme ja fysiikkamme rajoitukset pitele. Ja tämä antaa Lemille mahdollisuudet huimaan liioitteluun, joka kutkuttaa nauruhermoja mutta samalla valottaa häikäisevän kirkkaasti ihmisluonnon puutteita. Konekansan keskuudessa ihminen tunnetaan nimellä limaska. Näin kertoo Ionidien kuningas limaskoista pojalleen prinssi Ferrensille: "Tuo galaktinen heimo on syntynyt mystisellä ja vastenmielisellä tavalla. Se tapahtui, kun muuan taivaankappale kerran saastui laajalti. Siellä kehittyivät tuolloin märännihkeät äklöt ja öklöt, rähmiäiset ja lölliöt, ja niistä haarautui limaskojen suku... Aluksi ne olivat kuin villiintynyttä homekasvustoa ja härmää, mutta sitten ne valuivat valtamerestä maalle ja elivät ahmimalla toinen toistaan. ...lopulta ne kohottautuivat pystyasentoon ripustamalla limaisen olemuksensa kalkkirangan varaan ja alkoivat rakentaa koneita. Näistä protomasiinoista syntyivät ajattelevat koneet. Nämä puolestaan loivat älylliset koneet, jotka lopulta antoivat tietoisuuden täydellisille koneille." Puolalainen Stanislaw Lem on satiirisen ja eettisen tieteiskirjallisuuden kenties merkittävin edustaja, koko kirjallisuudenalan guruksikin mainittu. Hänen pitkä kirjailijanuransa alkoi jo 1940- luvun lopulla. Laajasta tuotannosta on suomennettu 11 teosta sekä yksittäisiä kuunnelmia ja kertomuksia. Lemin teoksia on käännetty 36 kielelle ja myyty 27 miljoonaa kappaletta. Tunnetuin Lemin teoksista on Solaris, kertomus planeetasta joka pystyy ottamaan ihmisen muistoissa elävän olennon hahmon. Se on elokuvattu kahdesti, Andrei Tarkovskin ohjaamana Neuvostoliitossa 1972 ja Steven Soderberghin ohjaamana (pääosassa George Clooney) Yhdysvalloissa 2002. Lem on vuodesta 1983 lähtien asunut Itävallassa.

Ulkoasu

242 sivua : kuvitettu ; 19 cm

Kieli

suomi

Alkuteoksen kieli

puola

Huomautukset

Suomennettu alkuteoksen englanninnoksen ja saksannoksen pohjalta.
Osa kertomuksista ilmestynyt aiemmin teoksessa Kyberias (Kirjayhtymä 1982).

JulkaistuHelsinki : Tammi 2004

Luokitus

udk 884-3

Valmistaja(Keuruu : Otava)

Lisätiedot

Stanislaw Lem ; suomentanut Seppo Sipilä ; kuvittanut Hans Nissen

ISBN

951-31-2478-9 sidottu

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 59 vrk 9 h 39 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

80 € Sulkeutuu 59 vrk 9 h 39 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.