Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Ari Aukusti Lehtinen (toim.): Maantiede, tila, luontopolitiikka
Alaotsikko: Johdatus yhteiskuntatieteelliseen ympäristötutkimukseen
ISBN: 9529800452
Kustantaja: Joensuu University Press
Kieli: Suomi
Painovuosi: 2005
Sivumäärä: 309
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: Tyydyttävä

Muuta: Kansissa selkeää kulumaa, nuhruisuutta ja muutamia tahroja

"Teos soveltuu yleiskatsaukseksi uuteen yhteiskunnalliseen ympäristötutkimukseen ja oppikirjaksi maantieteen ja naapuritieteiden ympäristöopintoihin.

Maantiede, tila, luontopolitiikka tarkastelee luonnon ja kulttuurin käytännöllistä vuorovaikutusta yhteiskunnallisessa tilassa. Ympäristö hahmottuu elettynä ja tuotettuna tilana. Ympäristön- ja vallankäytön kiinteät sidokset täsmentyvät luonnon ja tilan tuottamisen näkökulmista. Tässä teoreettisessa kehyksessä teos valaisee ympäristöongelmien ylipaikallista rakentumista sekä verkostoitunutta vuorovaikutusta ympäristömuutoksessa. Kirja kokoaa yhteen kulttuurimaantieteellisiä näkökulmia monitieteiseen yhteiskunnalliseen ympäristötutkimukseen. Teoksemme esittelee uusimpia kansainvälisiä suuntauksia ja konkretisoi näitä tapaustutkimusten avulla. Erityistä huomiota kiinnitämme sellaisiin ympäristötutkimuksen lähestymistapoihin ja menetelmiin, joissa tarkastellaan luonnon ja kulttuurin keskinäistä käytännöllistä vuorovaikutusta yhteiskunnallisessa tilassa. Puhumme tällöin risteymien maantieteestä. Tässä kehyksessä analysoimme esimerkiksi luontopolitiikan eturyhmiä ja ristiriitoja. Jäsennämme myös luontokuvia semioottisen ja tekstuaalisen tulkinnan keinoin sekä kokeilemme etnometodologiaa ympäristösuhteen tutkimuksessa. Lisäksi tarkastelemme ympäristömuutosta kaupunkitilassa regiimi- ja media-analyysien sekä sukupolvitutkimuksen keinoin. Näkökulmien hahmotuksessa ja eri menetelmien sovelluksissa hahmotamme ympäristökysymysten spatiaalisuutta tilanteessa, jossa perinteiset maantieteelliset jäsennykset luonnosta, tilasta, paikasta ja etäisyyksistä ovat murroksessa. Tarkastelemme lähemmin ympäristöä elettynä ja tuotettuna tilana sekä ympäristön- ja vallankäytön yhteyksiä. Pohdimme myös ympäristöongelmien ylipaikallista rakentumista kuten myös topologista eli verkostoitunetta tilallisuutta ympäristömuutoksessa. Kiinnitämme erityistä huomiota vallankäytön yleispiirteisiin ja yksityiskohtiin ympäristömuutoksessa."

Asiasanat: Luontopolitiikka, Yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkimus, Ympäristötutkimus, Ympäristöpolitiikka, Yhteiskuntatieteet, Maantieteen tutkimus, Tila ja ympäristö, Luonnonvarojen käyttö, Ympäristönsuojelu, Ympäristön vaikutukset yhteiskuntaan, Ympäristön haasteet, Ympäristön hallinta, Yhteiskunnan ja ympäristön suhde, Ympäristötieto, Ympäristöongelmat, Ympäristöpolitiikan analyysi, Ympäristönsuojelun perusteet, Ympäristövaikutusten arviointi, Yhteiskunnallinen ympäristötutkimus, Ympäristökysymykset, Ympäristötieteen perusteet, Tila ja yhteiskunta, Luonnonvarojen hallinta, Ympäristö ja politiikka, Ympäristöongelmat yhteiskunnassa, Ympäristönsuojelu politiikassa, Ympäristöhaasteiden hallinta, Ympäristöpolitiikan kehitys, Ympäristötutkimuksen menetelmät, Ympäristönsuojelun tavoitteet, Yhteiskunnan resurssien hallinta, Ympäristötutkimuksen käsitteet, Ympäristöpolitiikan vaikutukset, Ympäristönsuojelun strategiat, Ympäristön ja talouden suhde, Ympäristön tila, Ympäristönsuojelun toimintamallit, Ympäristöetiikka, Ympäristöpolitiikan haasteet, Ympäristötutkimuksen painopisteet, Ympäristön ja yhteiskunnan vuorovaikutus, Ympäristöpolitiikan muutokset, Ympäristövaikutusten seuranta, Yhteiskunnan muutokset ja ympäristö, Ympäristönsuojelun näkökulmat, Ympäristötutkimuksen pääkysymykset, Ympäristöpolitiikan tutkimus, Ympäristöasiat ja politiikka, Ympäristönsuojelun tarpeet, Ympäristötutkimuksen merkitys, Ympäristöpolitiikan vaikutusten arviointi, Ympäristönsuojelun haasteet, Ympäristön hallinnan käytännöt, Yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkimus Suomessa, Ympäristön politiikan suuntaukset geografi, luonto, tila, luontosuhde, luontomatkailu, kalavedet, hallinta, kaupunkiympäristö, ympäristönmuutokset, etnometodologia, kaivostoiminta, ympäristöntutkimus, kulttuurimaantiede, miljöforskning, samhället, utrymme

Katso myös muut myynnissä olevat edulliset kirjat ja lehdet!

Samoilla 6,90 € postikuluilla niin monta kirjaa kuin haluat!

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


20 €
Ilmoitus on sulkeutunut 27.5.2024 18:00
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.