Kuvaus

Lasse Kangas: VAIKUTTAJANA SUOMESSA. 1996 Atena. 201-sivuinen nidottu kirja (22 x 17 cm), lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Vaikuttajana Suomessa (1996) –teos sisältää kaksikymmentä haastattelua suomalaisista vastuunkantajista. Haastatteluissa, jotka on julkaistu sanomalehti Keskisuomalaisessa 1995–96, eri elämänalueilla vastuuta kantaneet ja kantavat suomalaiset kertovat työstään ja tutkailevat nykyisyyttä ja tulevaisuutta omista näkökulmistaan. Useimmat heistä ovat tuttuja elinkeinoelämän johtotehtävistä, mutta mukana on myös julkisen hallinnon ja tieteen edustajia. Haastattelusarja sisältää kertomuksia sekä onnistumisista että vaikeuksista ja tappioistakin. Sarjan haastatellut ovat maanviljelysneuvos Juhani Rinta (Laihia; Ilkka), tohtori h. c. Aaro Korkeakivi (Oulu; Kaleva), maaherra Kaarina Suonio (Hämeenlinna), professori Juhani Jänne (Kuopio; A. I. Virtanen–instituutti), liikemies Yrjö Laakkonen (Joensuu; Oy Veljekset Laakkonen), maakuntaneuvos Viljo S. Määttälä (Toholampi; mm. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat), psykologian professori Kirsti Lagespetz (Turku), vuorineuvos Yrjö Niskanen (Helsinki; Pohjola, UPM), vuorineuvos Juhani Heinonen (Helsinki; Are), toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen (Helsinki; Marimekko), kauppaneuvos Kalevi Liukkonen (Jyväskylä; Keskimaa), toimitusjohtaja Seppo Paatelainen (Atria), toimitusjohtaja Timo Poranen (Helsinki; Metsä-Serla), kauppias Erkki Loukusa (Jyväskylä; Citymarket), teollisuusneuvos Seppo Pienimäki (Jyväskylä; Panda), toimitusjohtaja Hannes Fabritius (Helsinki; Finlandia Interface), opetusministeriön kansliapäällikkö Vilho Hirvi (Helsinki), kustantaja Pekka Salojärvi (Helsinki; Gummerus), liiketoiminnan johtaja Jyrki Mustaniemi (Jyväskylä; Valmet) ja toimitusjohtaja Esko Muhonen (Jyväskylä; Vapo).

Lasse Kangas (s. 1952 Lapua) on jyväskyläläinen filosofian tohtori, dosentti, historioitsija ja 1970-luvulta alkaen sanomalehti Keskisuomalaisen toimittaja, nykyisin lehden pääkirjoitustoimituksen esimies. Toimitus- ja tutkimustyön ohessa hän on julkaissut useita teoksia: Ahti Karjalainen – tasavallan kakkosena (1984), Kustaa Tiitu – tasavallan talonpoika (1983), Raitis tie (1986), haastattelukokoelma Vaikuttajana Suomessa (1996), Maaseudun Raittiusliitto v. 1956–1976 sekä useita Jyväskylän yliopiston historiaa käsitteleviä teoksia; samasta aihepiiristä on hänen väitöskirjansakin (1992).


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 vrk 11 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 7 vrk 11 h 43 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.