Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Kyllikki Hatakka: AFRIKKA ON MINUN PELTONI: KUVA LÄHETYSTYÖNTEKIJÄ KALLE KOIVUSTA. 1982 Suomen Lähetysseuran julkaisu, Kirjaneliö. 132-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, kannen ja esilehden väliselle lehdelle kirjoitettu ’S:lle 18.5.96 T…’, ei muita merkintöjä.
 
Afrikka on minun peltoni: Kuva lähetystyöntekijä Kalle Koivusta (1982) on lähetystyöntekijä Kalle Koivun (1873 – 1973) elämäkerta. Teiskolaissyntyinen, myöhemmin Vihdissä asunut Kalle Koivu toimi vuosien 1904 ja 1947 välisenä aikana Ambomaalla yhteensä noin 28 vuotta. Kauan ennen kehitysavun aikakautta hän kiinnitti huomiota ambolaisten elinehtojen parantamiseen. Hänen aloitteestaan ja hänen johdollaan luotiin Leopardilaaksoon eli Onguedivaan koetila ja työkoulu. Satavuotispäivänään Kalle Koivu sai Ambo-Kavangon kirkolta tervehdyksen: ”Siemen, jonka kylvit Ambomaalle, on kasvanut.” Kyllikki Hatakan kirja nostaa esiin kuvan uurastajasta, joka nurkumatta toteutti työnäkyään silloinkin kun se merkitsi henkilökohtaisia uhrauksia.
 
Kalle Koivu on julkaissut teoksen Amboneekerin jokapäiväinen leipä: Kuvauksia ja mietteitä Ambokansan taloudellisista oloista (1925 Suomen lähetysseura).
 
Kyllikki Hatakka (s. 1920 Kirvu) kävi keskikoulun ja valmistui opettajaksi 1946 Heinolan opettajaseminaarista. Elämäntyönsä hän teki lähetystyöntekijänä Etelä-Afrikassa. Kyllikki Hatakka on julkaissut teokset Elämän janoa: Kertomus (1963), Mustan sydämen rakkaus: Kertomus (1964), Oletko viettänyt päivää? Lähetystyöntekijän kokemuksia (1981) ja Afrikka on minun peltoni: Kuva lähetystyöntekijä Kalle Koivusta (1982).

 

2. Erkki Helminen: AURINGON MAA: PIENI KIRJA SENEGALISTA. 1985 Suomen Lähetysseuran julkaisu, Kirjaneliö. 112-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä. Kirjassa on runsaasti (mustavalko)valokuvia.
 
Auringon maa (1985) on kirja Senegalista, senegalilaisuudesta ja lähetystyöstä heidän keskuudessaan. Suomen Lähetysseura on osallistunut tässä Länsi-Afrikan maassa tehtävään lähetystyöhön vuodesta 1974 alkaen. Senegalissa työskennelleen pastori Erkki Helmisen kirja on ensimmäinen tätä maata ja siellä tehtävää lähetystyötä suomeksi esittelevä teos.

Erkki Helminen teki pitkän uran Suomen Lähetysseurassa vuosina 1978–2009. Nuorena pastorina hän oli lähdössä töihin Namibiaan mutta löysikin itsensä Senegalista. Kotimaahan palattuaan hän jäi Lähetysseuran palvelukseen yhteensä kolmeksikymmeneksi vuodeksi. Nykyisin Lohjalla asuva Helminen on julkaissut teokset Auringon maa: Pieni kirja Senegalista (1985) ja Löytöretkeläisenä (2017).

 

 


 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


7 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 17.5.2024 20:04
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.