Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  DVD:stä.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. KOVASIKAJUTTU (2012). DVD avaamattomana muovissa. Elokuvan kesto 85 min. Tekstitys: ruotsi, norja, englanti. Extrat: Pertti Kurikan Nimipäivät Goes Deutschland -minisarja.

Kovasikajuttu (2012) on elokuva Suomen kovimmasta punk-yhtyeestä, Pertti Kurikan Nimipäivistä. Bändin kehitysvammaiset jäsenet Pertti, Kari, Toni ja Sami esiintyvät isolla asenteella ja ylpeydellä. Elokuvassa seurataan kaverusten tietä tuntemattomuudesta suuren yleisön suosioon. Matkalle mahtuu riitoja, rakastumisia ja suuria tunteita, sekä pitkiä päiviä äänitysstudiossa ja kiertueilla. Keikkamatkoilla itketään, nauretaan, juodaan ja tapellaan siitä kuka saa istua edessä. Seuraavaksi sovitaan ja käydään varmuuden vuoksi vielä kehumassa bändiä yleisön joukossa. Biiseissä lauletaan yhteiskunnan epäkohdista, mutta myös arkisemmista asioista, kuten aina yhtä ikävistä jalkahoidoista tai asuntola-asumisen kurjuudesta. Sanoituksissa kunniansa saavat myös päättäjät sekä ihmiset, joilla on vielä parannettavaa asenteissaan kehitysvammaisia kohtaan. Kovasikajuttu on elokuva punk-idean syvimmästä olemuksesta. Se on tarina vammaisten kapinasta valtavirtaa vastaan. Tällä kertaa on lupa tuijottaa, ihmetellä ja ihastua, sekä kokea kuinka Suomen kovin punk-bändi valloittaa maailman.

"Suuri ylistys elämän ihanuudelle, johon kuuluu olennaisena osana myös ajoittainen kamaluus." - M. Halme, Sue

Kovasikajuttu (2012; kansainvälinen englanninkielinen nimi The Punk Syndrome) on Jukka Kärkkäisen ja J.-P. Passin ohjaama dokumenttielokuva. Elokuva sai Tampereen elokuvajuhlien 2012 yleisöpalkinnon, Sveitsissä Visions du Reel -dokumenttifestivaalin kansainvälisen kilpailun tuomariston erikoispalkinnon, joka myönnetään innovatiivisimmalle elokuvalle. Puolassa se sai T-Mobile New Horizons -festivaalin Films on Art -sarjan pääpalkinnon. Se oli Suomen ehdokkaana Pohjoismaiden elokuvapalkinnon saajaksi. Elokuvan työryhmälle Jahnukainen, Kärkkäinen, Passi ja Poikselkä myönnettiin elokuvataiteen valtionpalkinto. Helmikuun 2013 Jussi-gaalassa Kovasikajuttu palkittiin parhaana dokumenttielokuvana ja sen leikkaaja Riitta Poikselkä parhaasta leikkauksesta. Maaliskuussa 2013 elokuva sai eniten yleisöääniä Yhdysvaltalaisen South by Southwest -tapahtuman kansainvälisessä sarjassa ja lokakuussa 2013 se palkittiin vuoden parhaana tv-dokumenttina yleisradioyhtiöiden järjestämässä Prix Europa -kilpailussa.

 

2. TOKASIKAJUTTU (2017). DVD avaamattomana muovissa. Elokuvan kesto 97 min. + ekstrat 29 min. Kielet suomi, englanti. Tekstitys: suomi huonokuuloisille, ruotsi, norja, tanska, englanti. Extrat: Tokasikajutun ensimmäinen yhteiskatselu. Poisleikatut kohtaukset.

Tokasikajuttu (2017; P.K.N. ROCKS) on kansainvälisenä yhteistuotantona valmistettu dokumenttielokuva. Joulukuussa 2016 Suomen musiikkihistoriassa päättyi yksi luku, kun maan merkittävimpiin punk-bändeihin kuuluva Pertti Kurikan Nimipäivät lopetti uransa huipulla. Dokumenttielokuva Tokasikajuttu näyttää bändin nousu- ja laskukiidot yhtyeen kolmen viimeisen vuoden ajalta. Pertti Kurikan nimipäivät perustettiin vuonna 2009, mutta yhtye tuli koko kansan suosioon viimeistään 2012 Kovasikajuttu-dokumentin myötä. Siitä lähtien tämä ilmiömäinen kvartetti jatkoi valloitusta Suomessa ja ulkomailla. Bändi ehti keikkailla uransa aikana yhteensä 16 eri maassa ja esiintymisiä oli lähes 300. Lisäksi vuonna 2015 yhtye rokkasi tiensä Euroviisuihin Suomen edustajana kappaleella Aina mun pitää. Tiiviin keikkailun ja menestyksen tuomat paineet tuntuvat bändin sisällä. Yhtyeen laulaja Kari Aalto kipuilee julkisuuden mukana tulleiden houkutusten ja velvollisuuksien kanssa. Basisti Sami Helle laajentaa reviiriään politiikan ja uskonnon parissa. Rumpali Toni Välitalon ja bändin kitarateknikko Niila Suorannan rakkaus samaa naista kohtaan synnyttää voimakkaita ristiriitoja. Lopulta kitaristi Pertti Kurikka sai tarpeekseen ja päättää jäädä eläkkeelle, kun hän täyttää 60 vuotta. Tokasikajuttu-dokumenttielokuvassa seurataan historiallisen yhtyeen viimeisiä yhteisiä vuosia. Vuosiin mahtuu draamaa, kyyneliä ja naurua. Elokuva on itsenäinen jatko-osa vuonna 2012 saman tekijätiimin klassikoksi nousseelle Kovasikajuttu-elokuvalle. Ohjaus: Jukka Kärkkäinen ja J-P Passi. Tuotanto: Mouka Filmi Oy, Suomi, 2017. 

"***** Täyttä timanttia " - J. R., Iltalehti     "Vuoden hauskin kotimainen elokuva " - J. M. K., YLE   "Äärimmäisen ihastuttava ja humaani " - I. K., Katso

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 96 vrk 19 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 96 vrk 19 h 47 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.