Kuvaus

Klassikkolevy! Hyvässä kunnossa.

Korn (tyyliteltynä Ko?n tai KoRn logotyypin mukaan) on yhdysvaltalainen, moninkertaisesti Grammy-palkittu metalliyhtye, joka on toiminut vuodesta 1993. Kornin levyjä on myyty koko maailmassa yli 60 miljoonaa kappaletta, ja se on 15 vuoden ajan ollut metalliyhtyeitä, joiden levyjä on myyty eniten.

Yhtye tuli suosituksi metalliyleisön keskuudessa albumeillaan Korn (1994) ja Life Is Peachy (1996), joita pidetään nu metalin uranuurtajina. Varsinainen maine tuli kuitenkin vasta kolmannella albumilla Follow the Leader (1998).

Tunnettuja kappaleita ovat muun muassa "Blind", "A.D.I.D.A.S.", "Freak on a Leash", "Got the Life", "Falling Away from Me", "Make Me Bad", "Here to Stay", "Right Now", "Did My Time", "Twisted Transistor", "Coming Undone", "Evolution", "Oildale (Leave Me Alone)", "Get Up!" sekä "Narcissistic Cannibal".

Korn esiintyy Tuskassa vuonna 2022.

Ko?n on Kornin ensimmäinen studioalbumi, joka julkaistiin 24. lokakuuta 1994. Albumia on myyty yli 10 000 000 kappaletta maailmanlaajuisesti ja se on myynyt kaksinkertaista platinaa kotimaassaan Yhdysvalloissa. Se nousi n. vuoden päästä julkaisustaan Yhdysvaltojen albumilistan ykköseksi. Albumin genreksi yleensä myönnetään nu metal. Vaikutteita albumissa on mm. rapista, punk rockista, heavy metalista, vaihtoehtorockista, death metalista ja funkista sekä jopa hieman jazzista. Suurimpina yhtye-/artistivaikuttajina mm. Rage Against the Machine, Pantera, Helmet, Faith No More ja Jane's Addiction.

Albumi oli merkittävä julkaisu uudenlaisen metalin, kuten vaihtoehto- ja nu metalin kehityksessä[1] [2]. Vaikka kyseinen albumi ei julkaisuaikanaan saavuttanut kummoista menestystä [3] se sai kuitenkin myöhemmin arvostusta yhtyeen aktiivisen keikkalun ansiosta 1994-1995 ja nykyään albumia pidetäänkin fanien keskuudessa erittäin merkittävänä julkaisunakenen mukaan?. "Blind", "Clown", "Shoots and Ladders", ja "Need To" julkaistiin singleinä, joista kolme ensimmäistä ovat nousseet jonkin sortin klassikoiksi yhtyeen tuotannossa. Musiikkivideot on tehty kappaleista "Blind", "Clown" ja "Shoots and Ladders" sekä epävirallinen kappaleesta "Faget", joka on julkaistu ainoastaan yhtyeen videotallenteissa Who Then Now ja Deuce.

Äänimaailma levyllä on raskaampi ja sisältää eniten kitarariffipohjaista soitantaa, jotka ovat jääneet hieman vähemmälle myöhemmillä yhtyeen julkaisuilla. Albumilla esitellään Kornille myös erittäin ominaiset elementit, kuten alavireiset, raskaat, mutta yksinkertaiset kitarariffit, funktyyliset basso-osiot, scat-tyyppinen raivoava laulanta, rytmikäs mutta aggressiivinen rumputyöskentely sekä rauhallisemmat kertosäkeet, joista kontrastina erittäin äänekkäät kertosäkeet. Näistä elementeistä myöhemmin vaikutteita ottivat mm. yhtyeet Limp Bizkit ja Slipknot.

Yhtye sai Grammy-ehdokkuuden kappaleesta "Shoots and Ladders" vuonna 1996.

Ko?n sisältää paljon karkeaa kielenkäyttöä, jonka takia se sai Parental Advisory leiman. Albumia myydään myös versiona, jonka kansi ei sisällä kyseistä leimaa.

Biisit:

Blind – 4.19 Ball Tongue – 4.29 Need To – 4.01 Clown – 4.37 Divine – 2.51 Faget – 5.49 Shoots and Ladders – 5.22 Predictable – 4.32 Fake – 4.51 Lies – 3.22 Helmet in the Bush – 4.02 Daddy – 17.31

  • kohdassa 9:31 "Daddy" loppuu ja sitä seuraa pitkä tauko, ja kohdassa 14:05 alkaa piilotettu kappale.

Tekijät

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 vrk 2 h 54 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 7 vrk 2 h 54 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.