Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kolme erilaista vanha laatikkokameraa.

1. Oikealla ensimmäisessä kuvassa on melko isokokoinen Murers Express makasiini- eli "Falling plate-" kamera aivan 1900-luvun ensimmäisiltä vuosilta. Kameraan voitiin laittaa kerralla 12 kpl noin 9x12 cm kokoista metallikasettia joihin oli laitettu lasinegatiivit. (mukana kaksi kasettia)  Mekaanisen vaihtomekanismin ansiosta levyt voitiin kuvata ilman "ulkoista levynvaihtoa", vain vivusta kääntämällä. (Levynvaihto vaikutta olevan jumissa, en ole kovin paljon tutkinut asiaa. Sen verran yksinkertainen mekanismi että uskoisin että on helppo laittaa kuntoon.) Suljin ja kuvalaskuri toimivat. Kamerassa on etäisyyden säätö mikä on melko harvinaista laatikkokameroissa. Etäisyys säädetään vetämällä tuota objektiiviaukon yläpuolella olevaa nuppia. Aukot säädetään objektiivin alla olevasta vivusta. Vatupassi sekä etsimissä sisääntaittuvat häikäisysuojat. Etupaneli aukea mukavasti ja siitä voi katsoa miten sekä suljin että etäisyydensäätö toimii. Kameran koko noin 23 x 18 x 11 cm.

2. Keskellä Baldan POKA laatikkokamera. Tuli markkinoille vuonna 1928, filmikoko 120. Siistissä kunnossa ja kaikin puolin toimiva. Erikoisuutena kameran sisällä on kameran vanha kulunut käyttöohje sekä suodatin esite. Kameran koko noin 12,5 x 8 x 11 cm.

3. Vasemmalla varsin erikoinen TUMMANVIHREÄ laatikkokamera EHO 1930-luvulta. Kamerassa on sisäänrakennettu lähilinssi, lankalaukaisijan käyttömahdollisuus, sekä kehysetsin. Erittäin siistikuntoinen ja toimiva. Filmikoko 120. Kameran koko  noin 13 x 8 x 10,5 cm. 

Hinta on yhteishinta kolmelle kameralle.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


65 €
Ilmoitus on sulkeutunut 28.5.2024 12:36
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.