Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kirjeitä nuorelle itselleni

Toimittanut Anneli Juutilainen

Docendo 2019

224 sivua : kuvitettu (valokuvia) 22 cm

"Koko lapsuuteni ja nuoruuteni häpesin pituuttani ja kokoani. En olisi ikinä silloin voinut kuvitella, että olisin jonakin päivänä ylpeä kehostani, joka on nyt tärkein työvälineeni." -Krista Kosonen

Yläasteella luokkakaverini rupesivat läträämään alkoholin kanssa. Olin päättänyt itse jo 5-vuotiaana, että minusta tulisi jalkapalloilija, ja olin tehnyt koko siihenastisen ikäni systemaattisesti töitä sen eteen. Yhden kerran kaverit saivat houkuteltua minut mukaan kotibileisiin, ja menin paikalle illalla treenien jälkeen paljon muita myöhemmin. Muistan yhä sen ahdistuksen, kun huomasin porukan olevan kännissä. Onneksi löysin sieltä futispallon ja rupesin esittelemään sillä erilaisia kikkoja. Muut pitivät minua todella outona enkä saanut sen jälkeen enää kutsuja juhliin. Mikael Forssell

Miten helpottunut nuori Mikael Forssell olisi ollutkaan, jos hän olisi tiennyt saavuttavansa vielä unelmansa: ammattilaisura jalkapalloilijana eurooppalaisissa huippujoukkueissa oli edessä loputtoman sisukkaan treenaamisen ansiosta. Hän ei päätyisi elämään tylsää elämää.

Teini-ikäisen Saimi Hoyerin ulkonäköä arvosteltiin rajusti, eikä kukaan kiusaaja arvannut, että hänestä tulisi yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaismalleista. Olisiko 15-vuotias Alexander Stubb arvannut, että hänestä voisi tulla joskus pääministeri? Tai olisiko jo lapsena yleisöä kaivannut Aku Hirviniemi aavistanut viihdyttävänsä joskus koko kansaa?

Nuoruus on täynnä unelmia, suunnitelmia, epävarmuutta ja pelkoakin. Elämä tarjoaa monenlaisia yllätyksiä ja ennustamattomia käännekohtia sekä laittaa asiat mittasuhteisiin. Joskus myös haaveet toteutuvat.

Mitä jos saisit tavata nuoren itsesi nyt vuosia viisaampana? Mitä hänelle sanoisit ja mitä neuvoja antaisit? Kirjeitä nuorelle itselleni -kirjassa näihin kysymyksiin vastaa 21 kutsumustaan noudattanutta ja ehkä elämän yllättänyttäkin suomalaista. Heidän jokaisen tarina on erilainen.

Ääneen pääsevät muun muassa näyttelijä Krista Kosonen, laulaja Ellinoora, urheilijat Mikael Forssell ja Hanna-Maria Seppälä, poliitikot Nasima Razmyar ja Annika Saarikko sekä juontajat Marco Bjurström ja Vappu Pimiä.

Kirja on mainio lahja ja inspiraation lähde ylioppilaalle, valmistuneelle, ase- tai siviilipalvelukseen menevälle, kotoa poismuuttavalle nuorelle tai muuten vain ihmiselle, jolle koko maailma on auki.

Anneli Juutilainen (s. 1983) on espoolainen toimittaja, joka on työskennellyt pitkään muun muassa Ilta- Sanomissa, Seurassa ja Kotiliedessä. Hänet tunnetaan syvällisistä ja koskettavista henkilöhaastatteluistaan.


Perustuu 21 henkilön haastatteluun:
Kosonen, Krista,   1983- 
Forssell, Mikael,   1981- 
Koutaniemi, Meeri,   1987- 
Stubb, Alexander,   1968- 
Ellinoora,   1994- 
Peltola, Mikko Peltsi,   1974- 
Seppälä, Hanna-Maria,   1984- 
Bjurström, Marco,   1966- 
Saarikko, Annika,   1983- 
Wiskari, Arttu,   1984- 
Ranta, Helena,   1946- 
Asikainen, Amin,   1976- 
Hoyer, Saimi,   1974- 
Hakoniemi, Tuisku,   1994- 
Razmyar, Nasima,   1984- 
Rantala, Riku,   1974- 
Pimiä, Vappu,   1978- 
Silvennoinen, Heikki,   1954- 
Koriseva, Arja,   1965- 
Milonoff, Tuomas,   1974- 
Snellman, Anja,   1954- 
Seppälä, Hanna-Mari. 

elämäkerta elämäntaito elämänhallinta nuoruus lapsuus julkisuuden henkilöt aikuistuminen ammatinvalinta uranvalinta muistot 
kokemukset muistelmat henkilökuvat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
14 €
Ilmoitus on sulkeutunut 15.5.2024 17:52
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.