Kuvaus

Kirjailija Selma Anttila : aikakautensa sydän ja omatunto - Sari Anttila

2. p 2018

227 sivua, kovakantinen

Selma Anttila (1867-1942) kuului ensimmäiseen koulutettuun naispolveen. Innokas kirjastonhoitaja kouliintui Sörnäisten Kansankodissa toimimaan työläisten parissa. Tampereella vuosina 1893-1905 kansakoulujen jatkoluokkien opettaja Selma Anttila näki teollisuuskaupungin lasten ja naisten hädän. Hän perusti Tampereen lastenseimen, Työläisnaisten klubin ja Tampereen Valkonauhayhdistyksen ja toimi näiden puheenjohtajana. Kirjailija J. H. Erkon kanssa Selma Anttila perusti Tampereen Näyttämöyhdistyksen. Vuonna 1907 hän muutti puolisonsa Werner Anttilan kanssa Helsinkiin.

Kirjailija Selma Anttila julkaisi parikymmentä teosta. Suomen Kansallisteatterissa esitettiin kaksi hänen näytelmäänsä, Vaihdokkaasta Suomi-Filmi teki elokuvan. Selma Anttila laajensi teoksillaan lukijoiden eläytymiskykyä ja myötätuntoa osoittamalla, että köyhälläkin naisella ja lapsella on ihmisarvo. Menetettyään poikansa sisällissodassa hän kirjoitti teoksensa Uhri, josta hän sai valtion kirjallisuuspalkinnon vuonna 1923. Selma Anttila teki vuonna 1920 aloitteen Suomen Rauhanliiton, yhä toimivan rauhanjärjestön, perustamiseksi.
Täytettyään 70 vuotta hän löysi omimman äänensä kirjailijana kertoessaan käsityöläis- ja kauppiassukunsa tarinan kiitetyissä kirjoissaan Pyryn perhe ja Nuoret kauppiaat, joista hän sai valtion kirjallisuuspalkinnon vuonna 1939.

Sytyttävänä puhujana hän esitelmöi sadoissa luennoissaan ympäri Suomea erityisesti naisten oikeuksista, kirjallisuudesta ja rauhanaatteesta. Kirjailija Selma Anttila oli aikakautensa sydän ja omatunto.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 92 vrk 6 h 33 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

50 € Sulkeutuu 92 vrk 6 h 33 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.