Kuvaus

Kipu ja mieli

Granström, Veikko , 1942-

Mielenterveyden keskusliitto 

Edita : Mielenterveyden keskusliitto 2010

Kuuma naula olkapäässä? Kylkiluut pakastimesta?

Kroonista kipua on vaikea ymmärtää. Siitä kärsivän on usein vaikea edes pukea sanoiksi, miltä kipu tuntuu. Ongelma koskettaa niin perheenjäseniä kuin hoitohenkilökuntaakin. Jos kivulle ei löydy jotakin selkeää, konkreettista syytä, ympäristö saattaa jopa pitää koko kipua kuviteltuna. Kivun kanssa selviäminen ja hoidon saaminen vaatii monesti kipupotilaalta ja hänen läheisiltään suuria ponnistuksia.

Kipu ja mieli -kirja käsittelee kiputilanteiden psykologisia, biologisia ja sosiaalisia taustatekijöitä. Se pohtii kroonisen kivun luonnetta ja kivun yhteyttä mieleen ja mielenterveyden ongelmiin, esimerkiksi masennukseen. Kirja esittelee kroonisen kivun hoitomenetelmiä ja koettuja itsehoitokeinoja. Tapausesimerkit avaavat arjen ja käytännön tilanteita niin potilaille kuin heitä hoitaville asiantuntijoillekin. Realistinen toiveikkuus kantaa kivusta kärsivää.

Kirja on tarkoitettu pitkäaikaisesta kivusta kärsiville ja heidän läheisilleen sekä muille kivun ja mielen yhdessä muodostamasta aihepiiristä kiinnostuneille. Kirjaa voidaan käyttää myös sosiaali- ja terveydenhuollon opetuksessa. Kirjan esipuheen on kirjoittanut Helsingin yliopiston neurologian dosentti Maija Haanpää.

Kirjoittajasta:
Psykiatri ja psykoterapeutti Veikko Granström työskentelee muun muassa konsultoivana psykiatrina Kuntoutus Ortonin kipuklinikalla.

Ulkoasu

148 sivua : kuvitettu ; 21 cm

Julkaisija[Helsinki] : Edita : Mielenterveyden keskusliitto, 2010

SarjaMieli-sarja

Aiheet

oireet 

sairaudet 

kivunhoito 

psyyke 

mielenterveyshäiriöt 

kärsimys 

kipu 

LISÄÄ

Valmistaja(Porvoo : WS Bookwell)

Lisätiedot

Veikko Granström

ISBN

978-951-37-5754-0 nidottu

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 99 vrk 15 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9 € Sulkeutuu 99 vrk 15 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.