Kuvaus

Kenen kasvatus? : Kriittinen pedagogiikka ja toisinkasvatuksen mahdollisuus

Kirjoittajat tarkastelevat suomalaisen kasvatuksen ja koulutuksen päämääriä ja käytäntöjä kriittisen pedagogiikan valossa. Suomessa kriittinen kasvatustieteellinen tutkimus ja kasvatusajattelu nojautuvat moniin perinteisiin. Tästä syystä kriittisellä pedagogiikalla ei tässä kirjassa tarkoiteta mitään tiettyä teoriasuuntausta, vaan kyseenalaistavaa suhtautumista kasvatuksen ja koulutuksen vallitseviin normeihin ja oletuksiin.

Kaikelle kriittiselle pedagogiikalle on ominaista, että tutkimuksen avulla pyritään kasvatus- ja koulutuskäytäntöjen muuttamiseen. Tällöin tutkitaan erityisesti kasvatuksen, koulutuksen ja tiedon kietoutumista valtaan ja yhteiskunnan arvojärjestelmiin. Kriittinen arviointi kohdistetaan oman elämänmuotomme vakiintuneisiin ennakko-oletuksiin. Keskeisiä tavoitteita ovat ihmisten yksilöllisen ja sosiaalisen toimintakyvyn tukeminen sekä yhteiskunnan demokraattisuuden ja oikeudenmukaisuuden vahvistaminen.

Kirjoittajat: Tomi Kiilakoski, Reijo Kupiainen, Leena Kurki, Sirpa Lappalainen, Jukka Lehtonen, Maija Lehtovaara, Eila Louhimaa, Reetta Mietola, Nelli Piattoeva, Rauni Räsänen, Juha Suoranta, Tuukka Tomperi, Juha Varto ja Marjo Vuorikoski.

ISBN: 9789517681681

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 34 vrk 4 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14,90 € Sulkeutuu 34 vrk 4 h 28 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.