Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hyväkuntoinen ( K3 + ) sidos , kloottikannet , selän tekstit tallella
Nimeke:Mieluisia muistoja Keski-Hämeestä : pakinoita höyrylaivoista, metsästyksestä ja kalastuksesta / Hermann Kauffmann ; suom. Kaapo Murros.
runsas kuvitus , 71 kuvaa

ote tekijästä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hermann_Kauffman
"
Hermann Karl Heinrich Kauffmann (18. elokuuta 1840, Göteborg, Ruotsi 12. kesäkuuta 1908, Nurmi, Viipurin lääni) oli insinööri ja Tampereen konepajateollisuuden uranuurtaja joka tunnetaan parhaiten kirjoittamiensa muistelmien ansiosta.

Kauffmanin vanhemmat olivat kotoisin Eutinista Saksasta ja hänen isänsä Heinrich Kauffmann toimi Göteborgin kaupunginarkkitehtina. Kauffamn kävi Göteborgissa kymnaasin ja sen jälkeen hän opiskeli teknistä alaa Chalmersin opistossa. Hän oli aluksi piirtäjänä Nyköpingin konepajalla vuodesta 1857 alkaen. Tampereen Pellava- ja Rautateollisuus Oy:n konepajan johtajaksi vuonna 1862 valittu ruotsalainen A. J. Lundahl tarjosi Kauffmanille työtä Tampereelta ja Kauffman muutti sinne samana vuonna.

Kauffman suunnitteli ensimmäisen Tampereella raudasta rakennetun höyrylaivan Ilmarisen. Alus rakennettiin 18621863 ja sitä käytettiin aluksi Näsijärvellä ja myöhemmin Pyhäjärvellä. Ilmarista seurasivat Venäjän hallituksen tilaama kanuunavene Suuriruhtinas Wladimir, jota rakennettiin vuosina 18631864 ja 18641866 rakennetut siipirataslaivat Elias Lönnrot ja Vanaja jotka otettiin käyttöön Tampereen-Hämeenlinnan laivareitillä. Tampellan konepajalla rakennettiin Kauffmanin johdolla myös höyrykoneita, pumppuja, ventilaattoreita ja puunjalostuskoneita.

Kauffmanista tuli Tampellan konepajan johtaja 1866 A. J. Lundahlin muutettua pois Tampereelta ja hän johti myös vuosina 18671870 Tampellan ostamaa Helsingin laivatelakkaa. Kauffman oli Tampereen Pellava- ja Rautateollisuus Oy:n palveluksessa vuoteen 1880 saakka jolloinhän siirtyi Pietariin johtamaan Ludvig Nobelin konepajaa.

Kauffman palasi myöhemmin Suomeen ja kirjoitti muistelmateoksen Tampereen vuosistaan 1860- ja 1870-luvulla. Tämä teos ilmestyi 1902 nimellä Muntra minnen från mellersta Tavastland ja se käännettiin suomeksi Mieluisia muistoja Keski-Hämeestä nimellä.
"
[ metsästys ]
[ kalastus ]
[ sisävesiliikenne ]
[ historia ]
[ muistelmat]
[ paikallishistoriat ]
[ laivat]
[ insinöörit ]
[ höyrylaivat ]
[ Keski-Häme ]

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät

Kuntoluokitus: (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)

Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!

Fennica-tiedot alla :
Tekijä:Kauffmann, Hermann.
Nimeke:Mieluisia muistoja Keski-Hämeestä : pakinoita höyrylaivoista, metsästyksestä ja kalastuksesta / Hermann Kauffmann ; suom. Kaapo Murros.
Kieli:suomi
Julkaistu:Hämeenlinna : Tampereen historiallinen seura, 1939.
Ulkoasu:685 s. : kuv.
Sarja:Tampereen historiallisen seuran julkaisuja, 0358-0369; 4
Tampereen historiallisen seuran julkaisuja, 0358-0369; 4
Huomautus:71 kuvaa
Muu(t) tekijä(t):Murros, Kaapo.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 4.5.2024 11:19
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.