Kuvaus

Två vintage barnböcker av Kate Douglas Wiggin i svensk översättning: Rebecka  (1925) / Två små hemlösa (1925)  (mera om innehållet nedan) Böckerna säljes en och en eller båda tillsammans till priset 1 euro per bok eller 2 euro för båda böckerna tillsammans. Frakt för 1-2 böcker 4 euro som brev inom Finland och till Åland.

  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Meddela säljaren ifall du vill köpa bara den ena av böckerna. Betala t.ex. boken/böckerna + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av 12 euros postpaket till Åland eller 13 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Kate Douglas Wiggin (1856 – 1923) var en amerikansk pedagog och barnboksförfattare. Hon skolade barnträdgårdslärare och ägnade sitt liv åt att förbättra barnens villkor under en tid då många såg barn som enbart billig arbetskraft. Den klassiska barnboken Rebecca of Sunnybrook Farm (Rebecka i svensk översättning) är Wiggins mest kända verk som i tiderna filmatiserades med Shiley Temple i huvudrollen. Två små hemlösa är en översättning av Thimothys Quest.

BÖCERNA SOM SÄLJES HÄR:

1) Kate Douglas Wiggin: Rebecka

  • Schildts förlag, 1925; Trådhäftad bok med mjuka pärmar och bunda sidor; 189 sidor
  • Lätt slitage i pärmens kanter och några små smutsprickar på pärmen. Gammalt ägarnan uppe i titelbladets kant.

Rebecka är nästäldst i en stor skara syskon med mycket fattiga föräldrar och därför skickas hon att bo med sina två fastrar. Den ena fastern är sträng och förstår sig inte på Rebckas glada upptåg, den anra är mera förstående... Det är meningen att Rebecka ska lära sig hushållssyslor och det gör hon också till slut men hennes talanger visar sig vara på annat håll och det slutar med att hon skickas i skola och ska bli lärarinna. Men så händer en olycka och Rebecka blir tvungen att offra sin karriär. Slutet är gott i alla fall...

2) Kate Douglas Wiggin: Två små hemlösa

  • Schildts förlag, 1925; Trådhäftad bok med mjuka pärmar och bunda sidor; 142 sidor
  • Lätt slitage i pärmens kanter. Gammalt ägarnan uppe i titelbladets kant.

Timothy Jessup är en 11-årig föräldralös pojke med huvudet på skaft. Hans bästa vänner är en liten flicka vid namn Gabriella och hennes trogna hund Rags. Närde båda barnen blir övergivna måste Thimoty ta hand om Gabriella som kommer till en farm där två ldre kvinnor motvilligt går med på att ta hand om barnen...

sökord: klassiska barnböcker klassiker amerikansk litteratur USA barn vintage lastenkirjat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 62 vrk 2 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 62 vrk 2 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.